Categorieën
Weet je nog

Polly Pocket: 1994-1999

Weet je nog, toen ik vorige week schreef over die schattige doosjes met minimensjes erin? Ik heb er al heel wat laten zien en nu volgt de rest. Ga nog even mee terug in de tijd met dit ultieme meisjesspeelgoed!

1994

Babytime Fun – Babysitting Collection

Leuk aan deze Polly Pocket is dat het bedje een rekje heeft dat je open en dicht kan doen, een mobile die beweegt en twee bewegende stoeltjes. De baby’s zijn het toppunt van schattigheid, als je het mij vraagt.

Perfect Playroom – Babysitting Collection

Dit was mijn eerste exemplaar uit de Babysitting Collection. Ik kreeg hem nadat ik uit het ziekenhuis kwam waar ik nieuwe buisjes had gekregen. Niet lang daarna volgden Strollin’ Baby en Babytime Fun. Ik denk dat ik met deze drie het meest gespeeld heb. De kinderstoeltjes kunnen open, net als het turkooizen hekje en paarse deur. Het fietsje kun je bewegen waardoor het hobbelpaard ook echt hobbelt.

Strollin’ Baby – Babysitting Collection

Draai de molen en moeders kan wandelen met de kinderwagen terwijl het eentje in het water meedobbert. Zelfs het wiegje kan wiegen.

Star Bright Dinner Party

En dat is wel heel letterlijk, want de sterren, kledingkast, spiegel, kaarsen op tafel en de open haard geven allemaal licht. Er zijn zelfs verschillende menu’s door het wagentje te duwen. In een handomdraai staat er iets anders op tafel.

Home on the Go

Mijn eerste camper! Letterlijk een rijdend huis, want alles zit erin: een keuken (met televisie), badkamer, toilettafel en een bed (inclusief teddybeer).

Stable on the Go

Stable on the Go kreeg ik toen ik vijf was. We gingen naar Frankrijk op vakantie en onderweg daar naartoe kwamen we Stable on the Go tegen. Dat was tijdens mijn ik-wil-op-paardrijden-maar-houd-niet-van-poep periode, dus dit was natuurlijk een uitkomst. Eigenlijk had het witte paardje gezelschap van een bruine met zadel waar op gereden kon worden, maar die is spoorloos verdwenen…

Update: Het bruine paard is terecht en werd door mijn nicht gevonden in haar wasmachine, waarschijnlijk door een van de kinderen in een broekzak terecht gekomen (en zo nietsvermoedend meegedraaid in de wasmachine).

Pony Ridin’ – Pet Parade Collection

Ik weet heel zeker dat dit mijn tweede Polly Pocket is. Het klinkt misschien gek, maar ik vond de luikjes fascinerend.

1995

Glitter Wedding Locket

Toegegeven: ik heb ‘m nooit om mijn nek gehangen en ook bar weinig met de Polly Pocket gespeeld, maar de poppetjes vond ik wel heel leuk. Overigens paste die dan weer niet in de Polly Pocket en moest los bewaard worden.

 

Sparkling Mermaid Adventure – Enchanted Storybook Collection

Wat een betoverende Polly Pocket was – en is – dit. Samen met deze zeemeerminnen heb ik de nodige avonturen beleefd. Dit is misschien wel het paradepaardje van mijn collectie. Als ik hier moet gaan uitleggen wat open en dicht kan, waar poppetjes doorheen kunnen en wat licht geeft, ben ik nog wel even bezig. Kortom, hij zit vol verrassingen!

Light-Up Fashion Show – Happening Hair Collection

Ik denk dat ik tien jaar werd toen ik Light-Up Fashion Show kreeg: de grootste Polly Pocket die ik ooit zou bezitten. De spiegel, de lampjes, het haar van de meisjes en de rokjes… Alles aan dit exemplaar was speciaal.

Clubhouse – Pollyville Collection

Ook een geliefd exemplaar is Clubhouse. Hier kon ik mijn fantasie helemaal op loslaten door alle losse elementen die erbij zaten. Ik kreeg ‘m in eerste instantie niet eens open, maar wat blijkt? Aan de achterkant zitten twee boompjes. Eerst moet je op de ene drukken, waardoor de bovenverdieping een stuk omhoog schiet, en de tweede boom maakt het af.

Splash ’n Slide Water Park

Ook deze kreeg ik op weg naar Frankrijk, samen met Stable on the Go. Helaas ben ik één van de baby’s kwijtgeraakt op het strand. Dat was de eerste en laatste keer dat mijn Polly Pockets mee naar het strand gingen en sindsdien ben ik extra zuinig op dit speelgoed geworden. Wat deze Polly Pocket zo leuk maakt is dat er water in kan. En ja, dat is een echte waterglijbaan!

Pony Sisters

Zie je dat strikje? Eigenlijk hoort daar nog een roze strikje op met manen eraan. Roze manen, ja.

Palomino Pony – Pony Parade

Nog zo’n prachtexemplaar en eveneens uit Frankrijk, maar dan op de terugweg. Dat gele dingetje rechts is de neus van een paard met een echte paardenstaart.

The Cinderella Enchanted Castle – Disney Collection

Hiermee beleefde ik mijn eigen Assepoesteravonturen met de geheime torens en gangen. Zie jij het glazen muiltje?

1996

Surf ’n Swim Island

Deze schatkist zit vol met schatten en verrassingen. Ook toen ik hem na jaren openmaakte werd ik weer verrast door wat er allemaal inzit en vooral ook hoe.

1999

Polly and the Pops Concert Hall

Ik denk dat dit de enige is die ik zelf bij elkaar gespaard heb. Mattel stond al aan het roer en dat is terug te zien – ik heb dan ook nooit het oude, vertrouwde Polly Pocket-gevoel gehad hierbij. Wel veel speelplezier dankzij de magneten, maar het is nooit hetzelfde.

15 reacties op “Polly Pocket: 1994-1999”

Wat leuk dat je ouders dit allemaal bewaren! Ik heb dit nooit gehad en volgens mij had ik er ook helemaal geen interesse in. Ik was meer van de (technische) lego en knex enzo. 🙂 Mooie verzameling!

Hoi,
wat prachtig!
Ik heb nu een dochtertje van 1 jaar en ben op zoek naar een setje voor haar binnen enkele jaren. Ik speelde er ook zo graag mee als kind, maar helaas is alles verdwenen. Als je iets zou wegdoen, of iemand kent, laat me iets weten 🙂
Groetjes
Melissa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *