Categorieën
Notities

Plaatjes van mijn maatje

Plaatjes van mijn maatje

Met tien jaar is hij misschien al een oudje, maar afgezien van dat getal is hij nog een jonge God: Beike. Zo jong, dat hij vijf weken geleden als een jonge pup rondrende voor een fotoshoot op een prachtige locatie, waarvan ik nu met trots het resultaat show om zijn verjaardag vandaag (of moet ik zeggen: jubileum?) te vieren.

In het bos

Welke hond springt nu niet vrolijk in het rond als ‘ie doorheeft dat je met hem gaat wandelen? Die van ons wel, alsof ‘ie weer één jaar oud is. En net als ieder ander baasje staan ook wij blij in het bos met wat stokken te gooien waar Beike net zo hard achteraan rent als de andere honden. Het verschil is alleen dat de andere honden beretrots terugkomen met een nog grotere stok dan die de baas zojuist gooide. Beike daarentegen is niet te bekennen en zijn stok evenmin. Hij is namelijk halverwege al afgeslagen en in de struiken aan het struinen. Als je een beetje geluk hebt komt hij, als je op de terugweg weer langs die plek komt, ineens aangelopen, trots, met die stok in zijn bek. Dan kun je net als die andere baasjes je hondje naar je toeroepen, om hem vervolgens twee meter voor hij bij je is de stok weer te zien laten vallen…

Beike-006

Plaatje van mijn maatje

Hij vindt het best leuk hoor, stokken en apporteren, maar vooral als jij erachteraan rent (dat is tenminste de blik die hij je toewerpt zodra jij de stok een flinke zwieper geeft) of als het in huis is, waar eigenlijk geen ruimte is voor zulke dingen. Maar waar hij echt gelukkig van wordt (naast sperziebonen), is rondstruinen in het bos, en dat is wat hij naar hartelust kon doen tijdens de fotoshoot met Bonnie van den Born (Bonfoto). Alle eer en fotografiecredits gaan dan ook naar haar toe. Het enige dat op mijn verlanglijstje stond, was een mooi plaatje van mijn maatje, maar wat ik kreeg was nog veel mooier dan dat.

Beike door Bonfoto

Beike vastgelegd door Bonfoto

Met heel veel dank aan Bonnie voor een geweldige ervaring. Ik geloof niet dat ik hem ooit zo gelukkig heb gezien, behalve dan misschien die ene keer dat hij wèl heel trots met een stok thuis kwam. En een flinke ook (bleek het een donkerbruin stokbrood). Een nieuw, onbekend bos met hoog gras, een flinke heuvel (berg, voor Nederlandse begrippen en meisjes met hoogtevrees) en een meertje waren een feestje voor de hond en een feestje voor ons, omdat hij zo heerlijk zichzelf was en we nu niet alleen fantastische foto’s van hem hebben, maar foto’s met een herinnering dankzij Bonnie’s omgang met Beike, de ontspannen sfeer en natuurlijk dit oneindige resultaat. Een herinnering die een glimlach op mijn gezicht tovert, zoals Beike zelf ook lijkt te glimlachen op de foto’s.

4 reacties op “Plaatjes van mijn maatje”

Heel leuk verhaal 🙂

en Prachtige foto’s !!

Maar dan kan ook niet anders , ik heb het zelf mogen mee maken .
Een fotoshoot verzorgd door Bonnie , maar dan met onze toen malige eigen Fries ; Tjitse.
En ook hier geld het zelfde verhaal ; de rust en ervaring van Bonnie van den Born !

TOP

Wow wat een geweldige foto’s van een prachtige hond! Onze vorige hond bleef enthousiast tot vlak voor het moment dat hij overleed en toen was hij 14 jaar. Heerlijk springen en gek doen als je gooide met een bal (hij vond het heerlijk te apporteren, haha) of inderdaad met m ging wandelen, echt in de rondte springen en super hard kwispelen <3

Deze had ik nog helemaal niet gezien! Wat een geweldige foto’s, zo leuk om een hond in z’n element te zien, dat is veel leuker dan van die stilzittende hondjes op kussentjes met een gekleurd laken als achtergrond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *