Categorieën
Tongstrelende taferelen

Pink Lemon

Nog nooit was ik in Den Bosch geweest – behalve die ene keer om over te stappen op de trein naar Tilburg – en liet de keuze voor de lunchlocatie geheel over aan Susanne van Kjoet. Zij koos voor een lunchroom die helemaal bij haar webshop past: cute, een beetje kitsch en vrouwelijk, met een kaart vol lekkers.

De lunchroom

Het is kleurig en druk door de vele tierelantijntjes, maar tegelijkertijd past dat heel goed bij het beeld dat ik gevormd had door de website (die overigens bijzonder mooi is vormgegeven). Bovendien is het druk zonder direct schreeuwerig te worden: je kunt er rustig zitten en er gerust op zijn dat je geen migraine-aanval krijgt van de decoraties. Toen we aankwamen was het rustig, maar dat betekende niet dat de bediening gelijk op onze nek zat. We kregen even de tijd en dat vind ik altijd prettig. Als ik ergens ga lunchen of avondeten, dan is dat doorgaans omdat ik vrij heb en vooral even niet bezig ben met snel-snel-snel leven. Het doet een beetje denken aan Coffee Corazon, waar ze het initiatief bij de klant leggen, iets dat mij wel bevalt.

De lunch

We begonnen met thee en als ik een kop muntthee bestel, dan verwacht ik ook verse blaadjes (zelfs als dat betekent dat ze ineens in mijn ogen prikken ondanks mijn bril terwijl ik een slok neem), en dat is precies wat ik kreeg. Daarna bestelden we allebei een yoghurt smoothie met mango en frambozen. Hoewel de smoothie lekker fris was, vond ik de mango en frambozen een beetje wegvallen bij het zure van de yoghurt.

Gelukkig maakte de lunch zelf dat helemaal goed. Het duurde even voor de meergranen bagel Pink Passion er was, maar daar kreeg ik wel een broodje voor terug dat nog een beetje warm voelde. De verhouding creamcheese, gerookte zalm en rucola was mooi in balans en ik kon zelfs zonder mijn-beleg-valt-ertussenuit gedoe de bagel opeten. Alles aan dit broodje lijkt en smaakt vers, iets waar ik veel waarde aan hecht. Sowieso is het duidelijk dat alles bij Pink Lemon vers wordt gemaakt: zo hoor je regelmatig de blender tekeergaan waarin een vers sapje of smoothie ontstaat.

Aanrader?

Dit is natuurlijk de enige plek in Den Bosch waar ik gegeten heb, maar het feit dat we er twee uur doorbrachten en lekker gegeten hebben zegt genoeg. De bediening was vriendelijk en alles behalve opdringerig, alles werd vers gemaakt en de sfeer is leuk. De ideale ontmoetingsplek voor vrouwen, want ik heb er letterlijk geen man gezien (goed, op die baby in de kinderwagen na) en rond lunchtijd was het er een kippenhok, maar op een gezellige manier. Bovendien – zelfs al heb ik er door de regen geen bewijs van – is Den Bosch een leuke stad met mooie architectuur en zeker de moeite waard om een keertje te bezoeken.

9 reacties op “Pink Lemon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *