Categorieën
Tongstrelende taferelen

Patate al rosmarino

Zo simpel, maar o zo smaakvol: rozemarijnaardappeltjes! Als niet-aardappeleter moeten aardappels wel héél lekker zijn wil ik er moeite voor doen. Mijn vriend koos het uit en ik maakte het. Nu vraag je je natuurlijk af: smaakte het?

Meestal halen we een zakje voorgesneden aardappeltjes – blokjes, schijfjes, krieltjes – bij de supermarkt. Lekker makkelijk. We houden allebei niet echt van aardappelen, dus een zak met aardappelen die ik moet schillen staat meestal, na één pan verse aardappelpuree, een beetje treurig in de keuken. Maar voor dit gerechtje haal ik graag verse aardappelen in huis. Blijven de voorgesneden aardappeltjes soms echte bakstenen, zo smolt dit haast op je tong. Wat een smaak! Ineens proefde ik echt aardappel – naast de knoflook en rozemarijn, natuurlijk. Kortom, doe je schort om en probeer het!

Schort om

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vervolgens schil je de aardappels en snijd je ze in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn. Je handen gaan er niet lekker van ruiken, maar de keuken straks wel! Wat dacht je van de rozemarijn die je nu van de takjes rist? Dat ruikt heerlijk, ook als je er mee werkt. Snijd de rozemarijnnaaldjes fijn.

Bijna klaar

Neem een ondiepe ovenschaal en vet hem in met de olijfolie. Tip: gebruik hiervoor een speciaal keukenkwastje. Zo’n kwastje kun je namelijk ook gebruiken op warme oppervlakken (zoals die grilpan die je nooit goed kan invetten). Daarna gaan de aardappelblokjes erin. Ik heb een grote schaal gebruikt waardoor ik ze goed kon verspreiden. Vervolgens gaat er een flinke scheut olijfolie bij (alle blokjes moeten bedekt zijn), voeg je de knoflook en rozemarijn toe en breng je het tot slot op smaak met (versgemalen) peper en zout. Meng alles goed en zet de aardappeltjes in de oven.

Buon appetito

Schep de aardappeltjes regelmatig om. Na 45 minuten ruikt je huis heerlijk en waarschijnlijk rommelt je buik behoorlijk. Echt, je krijgt honger van al die geuren. Tijd om de schaal eruit te halen en te genieten van dit lekkers! Wij aten het met kalfsschnitzel (binnenkort het recept – ook om je vingers bij af te likken) en broccoli. Buon appetito!

4 reacties op “Patate al rosmarino”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *