Categorieën
Tongstrelende taferelen

Pastasalade

Ik ben sowieso geen stamppottenmens, en in de zomer moet ik er al helemaal niets van weten. Geef mij dan maar een frisse pastasalade: makkelijk in elkaar te flansen, heerlijk zomers en gezond. Ik ben zo gek op dit recept, dat het niet voor niets ook in de winter vaak op tafel staat.

Schort om

Begin met het maken van de marinade. Simpeler kan het niet: meng de ingrediënten in een bakje. Proef voor de zekerheid even of het goed in balans is. Het zoet en zuur moet in balans zijn en het pittige van de mosterd mag niet overheersen. Doe precies hetzelfde voor het maken van de dressing.

Warmte

Zet een pan met water op en bereid de pasta volgens de verpakking zodra dit kookt. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes, en gooi dit in het bakje van de marinade. Het wordt nog lekkerder als je dit een paar uur laat intrekken, maar het is geen vereiste. Bak de kip in een koekenpan op hoog vuur. De pitjes van de mosterd kunnen alle kanten op springen, dus kijk daar een beetje mee uit. Let erop dat de kip niet te hard gaat: de kip moet een soort van karamellaagje krijgen, maar mag niet zwart worden. Draai de kip om zodra dat laagje er is.

Vitamientjes

Terwijl de kip op het vuur staat snijd je de tomaten, komkommer en mozzarella. Als laatste doe je de avocado, om verkleuren te voorkomen. Snijd de avocado door de lengte (om de pit heen) en trek de twee helften van elkaar. Lepel de pit eruit, en vervolgens het vlees. Snijden maar en in de slabak!

Afkoelen

De kip moet even afkoelen. Hij hoeft niet ijskoud te zijn, lauw is prima. De pasta koel ik altijd af door er wat koud water overheen te laten lopen. Doe de kip en pasta bij de rest van de salade, giet de dressing erover heen en mix alles goed. Op het bord kun je er nog wat geroosterde pijnboompitjes bij doen, en dan lekker genieten!

6 reacties op “Pastasalade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *