Categorieën
Studie

Overleef de tentamenweek

Eigenlijk hebben we op de uni niet echt duidelijke tentamenweken. Sommigen hadden vorige week al hun laatste tentamen van een bepaald vak; mijn tentamen begint morgen pas en loopt door tot dinsdag na Pasen. Om nog maar te zwijgen over dat portfolio. Hoe overleef ik dat?

Goed plannen

Het standaard, oersaaie advies is natuurlijk goed plannen, zodat je het hoofd koel kunt houden. Dat doe ik ook altijd braaf (het plannen dan, over dat andere valt te discussiëren). Ik maak een lijstje met wat ik iedere dag af wil hebben, een soort van dagelijkse minideadlines. Maar zeker met dingen zoals een take-home exam (lees: een aantal ellenlange essays waar je veel te weinig tijd voor krijgt over onderwerpen waarvan je nog net doorhebt dat het niet in Chinees geschreven is) gaat dat stiekem best wel eens mis. Dan schuift datgene op mijn lijstje dus gewoon door naar morgen. Dag koel hoofd. Oeps!

Theepot erbij

Ik heb nog geen andere theepot dan de waterkoker dus ik huppel regelmatig op en naar naar de keuken voor een lekker kopje thee. En daarna gelijk naar de wc. Al die thee… Toch blijft het lekker (en gezellig met mijn thee-eend) tijdens het studeren. Ehh, moeilijke teksten ontcijferen.

Lang lunchen

Ik begin ’s ochtends vroeg en ga door tot twaalf uur. Dan maak ik een wandeling van ongeveer een half uur (tenzij er echt een storm aan de gang is, maar dat hebben we gelukkig weinig in Nederland). Als ik terug kom, is het tijd om een sneetje brood in de broodrooster te stoppen en na de lunch ga ik weer fris en fruitig aan de slag.

Lak je nagels

Ideaal als je zit te leren of een essay aan het typen bent: nagels lakken! Multifunctioneel: en je studeert, en je hebt mooie nagels aan het eind van de dag.

Vrije tijd

Als rasechte stresskip vind ik ontspannen tijdens zulke weken ontzettend moeilijk. Maar zonder iedere avond rustig te relaxen word ik helemaal gek, dus hoppa, vrijhouden die avonden en samen met mijn vriend de fijnste series en films kijken, lekker lezen of even Simsen (wat ik overigens in mijn eentje doe).

Take-home monsters

Vanochtend hebben de take-home monsters mij ontvoerd naar het land van vele woorden, onmogelijke theorieën en tijdrovende vragen. Wellicht dat ze me eventjes van het bloggen houden, maar wie weet ook niet. Eerst is het tijd voor – jawel – nog een kop thee.

2 reacties op “Overleef de tentamenweek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *