Categorieën
Prinsessendingetjes

Organic Island Shell Lip Balm

Organic Island Shell Lip Balm

In tegenstelling tot de doos van Pandora, die al het kwaad bevat, bevatten de Organic Island Shell Lip Balms juist al het goeds, speciaal voor je lippen. De balsems zijn puur natuur met hun volledig natuurlijke ingrediënten en worden omhuld door prachtige schelpen.

Afgelopen woensdag kwam ik thuis en lag een verwacht pakketje op tafel. Ik wist onmiddelijk wat het was, want ik had meegedaan aan de winactie van Zolea.be (om haar éénjarig jubileum te vieren) en kreeg afgelopen weekend geheel onverwacht een mailtje waarin stond dat ik de Organic Island Shell Lip Balm in White Frangipane had gewonnen. Ik doe eigenlijk nooit mee aan winacties, maar met mijn eeuwige kapotte lippen (soms eerder rechtopstaande schubben dan lippen), de natuurlijke ingrediënten en vooral de schelp kon ik deze niet voorbij laten gaan.

Organic Island Shell Lip Balm White Frangipani

Vind ik leuk

Ik kan nu wel beginnen met de natuurlijke ingrediënten en hoewel ik die belangrijk vind, zal ik er niet omheen draaien: deze lippenbalsem is een plaatje en een echte must-have. Er zijn zes verschillende uitvoeringen (White Frangipane, Tiger Crown, Mocha, White Pearl, Turquoise en Oriental Fan, die in drie kleuren beschikbaar is), waarvan de grote en middelgrote schelpen een spiegeltje bevatten. Ze hebben een sluiting die mij doet denken aan een klassieke poederdoossluiting en die een beetje glamourous aandoet. Iedere schelp is gerecycled en helemaal schoongemaakt tot het uiteindelijke product. Het is zo echt, dat ze niet altijd perfect sluiten, wat ook bij mijn schelp het geval is. Eigenlijk vind ik dat wel charmant, zo’n kleine imperfectie. De schelp is glad en daardoor heel zacht, met net zulke zachte pastelkleuren. Bovendien komt hij in een simpel grijs tasje met een hemelsblauw strikje, wat het extra luxe en vooral als een cadeau aan doet voelen. Alsof ik een prinsesje ben – precies wat ik verlang van prinsessendingetjes.

In werkelijkheid gaat het natuurlijk vooral om wat erin zit en dan doel ik niet op het spiegeltje. De balsem bestaat uit:

Cocos Nucifora (Coconut) Oil (Organic), Macadamia Ternifolia Seed Oil (Organic), Beeswax (Organic), Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Lanolin Wax, Rosa Canina Seed Extract (Organic), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil (Organic), Tocopheryl, Acetate (Vitamin E)

Jammer genoeg ben ik dan weer geen expert wat betreft ingrediënten, maar het feit dat je dat niet hoeft te zijn om te zien dat dit puur natuur is, zegt genoeg. De balsem is gemakkelijk aan te brengen en glijdt – mits je genoeg op je vinger doet – soepel over je lippen heen, zelfs als ze zo gehavend zijn als die van mij. Het trekt behoorlijk snel in, dus je kunt gerust vlot na het aanbrengen gaan fietsen zonder bang te zijn dat je de rest van de fietsrit je eigen haren aan het happen bent. Ik spreek uit ervaring.

Organic Island Shell Lip Balm White Frangipani

Vind ik niet leuk

Als ik zie dat kokosolie het eerste ingrediënt is, verwacht ik al snel dat er een lichte kokosgeur aan zal zitten. In werkelijkheid ruikt het naar bijenwas, gezien de geur sterk lijkt op die van Purol Bee. Gelukkig is dat dus een heel neutrale geur en iets dat je alleen merkt als je je neus praktisch in de balsem stopt, dus in gebruik valt het niet eens op, maar toch mis ik een subtiele geur een klein beetje.

Prinsessendingetje?

Een op en top prinsessendingetje: een feest voor je lippen en voor het oog. De schelp ziet er mooi en delicaat uit, net als je lippen die straks weer zullen stralen. Ik zei het al, dit is een echte must-have. Normaal neem ik minstens een week de tijd voor ik een oordeel vel over een product, maar het feit dat mijn lippen haast geen losse velletjes hebben en na één dag gebruik bijna helemaal dicht zijn, zegt voor mij al genoeg. De balsem verzorgt bijzonder snel en prettig, en komt in een prachtig jasje. Wat willen we nog meer?

Organic Island Shell Lip Balm White Frangipani

3 reacties op “Organic Island Shell Lip Balm”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *