Categorieën
Studie

Ontwenningsverschijnselen

De meeste studenten hebben het he-le-maal gehad met hun scriptie-onderwerp na een paar maanden ploeteren. Willen er nooit meer over nadenken, als ze maar een voldoende krijgen. En dan kom ik aan. Tuurlijk, ik was het ook wel een beetje zat. En toch…

Dag en nacht

Na vier maanden dag en nacht (dat laatste vooral tijdens de laatste maand, omdat ik overdag fulltime stage liep) eraan gewerkt te hebben was dat ook niet zo gek. Dan ben je wel toe aan iets anders. Mijn leven bestond namelijk uit Harry Potter voor en J.K. Rowling na. Was ik niet aan het schrijven, dan zat ik wel op Pottermore voor extra info (nooit verschenen in mijn scriptie, trouwens) of keek ik ’s avonds de Harry Potter-film die op tv uitgezonden werd. Tijdens mijn lunchpauzes zette ik interviews met J.K. Rowling aan (dit is een heel leuke). Ik las de boeken nog een keer, ook al had ik ze een halfjaar eerder ook nog gelezen, en zo ging het maar door.

Negen uur achter elkaar

Als kers op de taart ontdekte ik per toeval een negen-uur-durende YouTube-video met alle soundtracks van alle films (!!!), die ik vanaf dat moment iedere ochtend aanzette en minstens één keer per dag helemaal luisterde. Je zou zeggen dat ik na die vier maanden geen Harry Potter of J.K. Rowling meer kon zien of horen.

Ontwenningsverschijnselen

Maar twee weken weken later zat ik alweer een interview met J.K. Rowling te kijken. Een paar weken daarna Googlede ik de trailer van Daniel Radcliffes film die bij The Graham Norton Show werd besproken en keek ik de herhaling van Top Gear met Rupert Grint als Star in a Reasonably-Priced Car. Weer wat later luisterde ik naar Emma Watsons speech. Pas geleden volgde ik J.K. Rowling’s mysterieuze tweets over haar nieuwe werk en de bijbehorende speculaties en roddels. Een maand terug besprak ik de mogelijkheden om te promoveren op mijn onderwerp*.

Na 21 weken

Inmiddels is het 21 weken geleden dat ik mijn scriptie inleverde en heb ik dit blogje zitten typen met “Battlefield,” “Courtyard Apocalypse,” “Lily’s Theme” en andere favoriete nummers aan.

Maar wat ik eigenlijk even wil zeggen is dat er iedere dinsdag en donderdag in november een Harry Potter-film uitgezonden wordt op Veronica die ik natuurlijk allemaal ga kijken (want hallo, ze worden ook nog eens op volgorde uitgezonden). Ontwenningsverschijnselen, denk ik.

Bonus: een filmpje van Daniel Rapcliffe.

* Om verwarring te voorkomen: op dit moment zijn er nog geen mogelijkheden om te promoveren, maar de droom blijft en wie weet wat de toekomst brengt!

6 reacties op “Ontwenningsverschijnselen”

Haha, wat een leuk blogje heb je gemaakt. Snap het wel hoor, het is immers wel Harry Potter. Hallo?! En uh, dit laat je even tussen neus en lippen door vallen? ‘Een maand terug besprak ik de mogelijkheden om te promoveren op mijn onderwerp.’ Hoe tof is dat!! Heb je eigenlijk de resultaten van je onderzoek ergens geblogd (misschien heb ik dat gemist), ben daar wel benieuwd naar namelijk! 🙂

Dankje! 😀

Ja, ik zou heel graag promoveren, maar jammer genoeg is er op dit moment geen plek 🙁 Ik heb nog niet geblogd over de resultaten van mijn onderzoek, maar als daar interesse voor is, doe ik dat met heel veel plezier, want ik ben trots op wat ik gedaan heb!

Al vanaf het begin!

Mijn scriptie ging over het bestsellerfenomeen en dan met name over wat een boek een bestseller maakt. Ik heb dit bestudeerd door middel van een case study van J.K. Rowlings werken, dus ook The Casual Vacancy en The Cuckoo’s Calling. Volgens mij ga ik er nog een blogje aan besteden want ik heb de indruk dat er meer interesse is 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *