Categorieën
Notities

Nog vreemdere plaatsnamen

Ik snap best dat het moeilijk is om met leuke, originele plaatsnamen te komen. Of normale plaatsnamen. Maar dit zijn nog vreemdere plaatsnamen dan vorige keer. Je zou maar op een zomerse dag een kort rokje dragen en de vraag waar je vandaan komt moeten beantwoorden met Laad en Zaad… 

Sommige plaatsnamen klinken gewoon vies. Natuurlijk willen we geen van allen bevooroordeeld zijn, maar toch maak ik onderbewust associaties als ik Berkum Poepershoek hoor. Ik kan er ook niets aan doen.

Er zijn er ook een paar die gewoon alles slaan. Zo is Gasselterboerveenschemond een plaatsnaam waarvan ik blij ben dat ik het alleen maar hoef te typen, en niet hoef uit te spreken (de testfases zijn namelijk finaal mislukt). Net als met Tietjerksteradeel trouwens (lukt het jou wel?). Of die daaronder, waar ik me niet eens aan waag.

Winnaar

De topper is voor mij toch wel Kampeersnol. Typen of uitspreken maakt niet uit, keer op keer lig ik helemaal dubbel. Ik krijg er een beeld bij van een klein dorpje met kampeersnollen: een slobberige joggingsbroek, hoge Nike Airmax en een strak spaghetti topje wat menig rolletje en stukje buik niet verbergt. Doe daar wat gouden naamkettingen bij (niet van die subtiele) en een flinke laag plamuur. Kauwgom kauwen met open mond en zo’n typische houding. Ik kan me er ook een totaal ander soort kampeersnol bij voorstellen: kort rokje, pumps en met de toiletrol over de camping, zeurend over de douches, wc’s, enzovoort. Van die meisjes die zich heel ongemakkelijk voelen op een camping omdat je zelf moet koken, de douche niet in de caravan of tent zit en je, als je pech hebt, na een flinke regenbui door de modder moet paraderen. Wat een vreemde plaatsnaam al niet teweeg kan brengen…

Één reactie op “Nog vreemdere plaatsnamen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *