Categorieën
Weet je nog

Must-see programma’s van toen: Kleuter

Weet je nog, toen je als kleuter televisie keek? Een uit de kluiten gewassen koe, een vogel met een ei op zijn hoofd en een eend met een rode sjaal maakten een groot deel uit van mijn leven. Ik hing ademloos aan de lippen van Pieter Post. Dit waren mijn must-see programma’s.

Alfred J. Kwak

Herman van Veen vond Alfred uit, net als de titelsong die ik iedere ochtend luidkeels meezong. En wat blijkt, ik kan ‘m nog steeds meezingen!

Boes

Als ik nu Boes zou kijken, zou ik me afvragen of hij wel helemaal wijs is (voor zover ik me het nog kan herinneren), maar toen ik een jaar of vier was, vond ik de koe met rode tuinbroek prachtig!

Calimero

Een vogel met een eierschaal op zijn hoofd. Zelfs al had ik dat nog nooit in het echt gezien, toch vond ik het bij Calimero maar wat vanzelfsprekend. Ik had vooral een zwak voor de stem van Calimero, zo hoog en schattig. Calimero was ook één van mijn favoriete knutselwerkjes: ik heb heel wat vogeltjes met eierschalen gemaakt.

De Fabeltjeskrant

Ook hier kan ik de titelsong nog steeds meezingen, en de namen van de beestjes in het beestenbos kan ik nog bijna allemaal opnoemen. Blijkbaar heeft De Fabeltjeskrant een goede indruk achtergelaten.

Dinobabies

De Dinobabies, wie kent ze niet? “Linda was het meisje en haar mondje stond niet stil.” Zou dat zijn waarom een hoop mensen me Linda noemen in plaats van Laura? Hoe dan ook, Dinobabies zijn te gek!

Dommel

Het eerste programma waar ook werkelijk een mens in voorkomt! Ik vond het heel vanzelfsprekend dat je met je hond kon praten. Of de kat. Dit was misschien wel één van de spannendste series op dat moment door de uitvindingen van Semafoor (gaat ‘ie het wel doen?) en Balthazar met zijn domme acties.

Maja de Bij

Ken jij Maja de Bij nog? Ik moet bekennen dat ik me niet veel meer kan herinneren dan de keukenklok die we jarenlang hebben gehad, maar volgens mijn moeder was ik gek op Maja de Bij.

Pieter Post

Pieter Post is het eerste programma waar ik aan denk als ik terugga naar mijn eerste tv-series. Met zijn poes, en zijn rode wagentje. Pieter Post, Pie-ter Post, tadada-da-da-da-da.

De Smurfen

Ga je mee, dan denken we terug aan de Smurfen! Ze lijken nergens op: niet echt op mensen, niet op dwergen, niet op… Hoe dan ook, ze stelen wel je hart en ik kende geen enkele kleuter die er niet naar keek.

Binnenkort meer…

12 reacties op “Must-see programma’s van toen: Kleuter”

Ik heb ze stuk voor stuk allemaal heel veel gezien als kind, haha! Pieter Post was schattig, Dommel hilarisch (Beatrijs had net 3 handen achter haar hoofd als kapsel) en bij de Fabeltjeskrant was het wachten op de knipoog op het eind! Wij hadden tenminste nog leuke series vroeger, beter dan die troep van nu..

Maple Town was zo leuk! Met Patty en Bobbie, die had een hele vervelende strenge moeder weet ik nog, haha. En dan had je nog Joop de Wolf, de schurk. Zoek maar eens op Youtube.

Leuk leuk leuk! Ik vind Boes echt nog steeds een held en ook Dommel en Alfres J. Kwak zou ik zo weer op zetten. Ovide vond ik ook altijd helemaal fantastisch. Van Dinobaby’s kan ik me helemaal niks meer herinneren, iedereen heeft het er over, maar mij zegt het helemaal niks :P.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *