Categorieën
Prinsessendingetjes

Mineralogie make-up: Lief voor je huid

Als ik make-up op doe, mag dat best gezien worden. Maar die bloeddoorlopen ogen waar groene prut uitkwam waren niet bepaald wat ik bedoelde. Ik had net weer nieuwe spulletjes aangeschaft. Treurig stonden ze op de plank. Nu worden ze vergezeld door nieuwe producten. Het lijkt erop dat Mineralogie mijn redding is!

Smeer wat make-up op mijn gezicht en ik ben twee uur later onherkenbaar. De rode dalmatiër-look. Een allergie. Het heeft dan ook bijna negentien jaar geduurd voor ik eindelijk een merk vond waar ik geen bultjes en vlekken van kreeg: Lancôme. Ik moest flink de portemonnee opentrekken, maar dat compenseerde met al die jaren dat ik geen make-up op kon doen. Eindelijk had ik ook mijn prinsessenmomentje gevonden. Tot afgelopen februari. Na drie oogontstekingen liet ik Lancôme voor wat het was.

Dat smaakt

Ik gaf me natuurlijk niet zomaar gewonnen en bleef verwoed zoeken naar iets nieuws. Ik herinnerde me dat ik weleens iets over Mineralogie had gehoord en besloot Google erop los te laten. Mineralogie is een merk op basis van – je raadt het al – mineralen. De producten zijn niet alleen lief voor je huid, maar voeden en hydraten deze ook nog eens met anti-oxidanten, vitamine A en E en bevatten plantextracten en natuurlijke oliën. Natuur en milieu zijn belangrijk voor Mineralogie, dus ze testen niet op dieren en hebben duurzame verpakkingen. Dat smaakte naar meer, dus ik plaatste een bestelling.

Service

Dit is natuurlijk geen beautyblog en ik heb geen grote stash. Mijn ‘stash‘ bestaat altijd uit een blauw oogpotlood, blauwe oogschaduw en zwarte mascara. Dat was dan ook wat ik bestelde bij Mineralogie. Toch was ik nog voorzichtig, zeker omdat ik ook allergisch ben voor amandelen, een veelgebruikt ingrediënt bij natuurlijke producten. Ik stuurde een mailtje voor advies en tot mijn grote verrassing kreeg ik diezelfde dag nog een antwoord. En dan bedoel ik geen automatisch gegenereerd mailtje. Nee, het was een heel persoonlijk en uitgebreid antwoord. Later heb ik nog een paar keer gemaild met vragen – ik kan niet voorzichtig genoeg zijn – en wat betreft klantenservice ben ik ontzettend tevreden. De mailtjes waren vriendelijk en ik kreeg het gevoel dat er echt aandacht aan besteed werd, iets wat ik niet vaak zie. Pluspunten dus!

Eye Liner Midnight

De kleur van deze eyeliner is echt blauw en goed gepigmenteerd. Hij lijkt sterk op Lancôme Le Crayon Khôl 031 Indigo Paris, die ik hiervoor altijd droeg. Ik werd vooral verrast door hoe soepel de Mineralogie eyeliner over mijn oogleden glijdt; heel aangenaam. Mijn Lancôme Khôhl ging altijd veel stroever, en dat zal ongetwijfeld niet in mijn voordeel zijn geweest. Met mijn nieuwe potlood breng ik moeiteloos mijn eyeliner aan.

Mineral Eye Shadow Matte Blue Slate

In de Pressed Mineral Eye Shadow Single zit amandelolie en oh, wat vind ik dat jammer! De kleuren zijn prachtig. Hetzelfde geldt voor de Mineral Eye Shadow Shimmer. De Matte bleef dus over en omdat ik nog nooit losse oogschaduw heb gebruikt (wat? Ik wist niet eens dat er verschil was) ging ik op zoek naar ervaringen. De meeste mensen waren best negatief over losse oogschaduws. Waarom? Het is mij een raadsel. Sterker nog, waar Lancôme Ombre Absolue B60 Blue Pearl haast als sneeuw op mijn wangen viel (niet knoeien was onmogelijk met die oogschaduw, ondanks dat ‘ie geperst was), kan ik de matte oogschaduw van Mineralogie vlekkeloos aanbrengen. Eén van de veel gelezen commentaren was juist dat het altijd een zooitje werd. Ik werd wat verrast door de grootte van de verpakking (of eigenlijk juist door hoe klein het was), maar ik heb maar weinig poeder nodig om mijn make-up aan te brengen. Blue Slate is een lichtblauwe kleur die behoorlijk goed dekt. De verpakking vind ik prachtig: het is modern en bijzonder stijlvol tegelijkertijd. Bovendien wordt het geen los-poeder paradijs – ook niet onbelangrijk.

Black Lash Mascara

In het verleden heb ik veelvuldig MaxFactor’s Masterpiece mascara gebruikt – ik had niets met ‘normale’ borsteltjes. Tot ik Lancôme’s Hypnôse ontdekte. Maar het is Mineralogie’s Black Lash waar ik echt versteld van sta. Mijn wimpers lijken werkelijk langer en zelfs een beetje gekruld. Klontjes of spinnenpoten? Niets daarvan. De Black Lash brengt moeiteloos aan en mijn wimpers blijven zacht. Inderdaad, geen gedroogde stokjes die uit mijn oogleden steken. Het voelt fijn – voor zover je iets voelt.

Geen verzopen kat-look

Eigenlijk gebruik ik nooit waterproof producten. Zo’n verzopen kat-look is natuurlijk vervelend, maar zo druk kan ik me er nu ook weer niet om maken. Het hoort erbij, denk ik dan maar. Maar mijn Mineralogie make-up heeft tot nu toe al heel wat regenbuien en hier en daar een flinke traan overleefd zonder dat ik met pandaogen rondliep.

Makkelijk eraf

Ondanks dat is de make-up er heel gemakkelijk af te halen. Sinds mijn oogontstekingen gebruik ik geen make-up remover meer, maar – en dit klinkt vast een beetje raar – was ik op aanraden van mijn huisarts mijn wimpers (en dus ogen) met babyshampoo. Geen geboen voor mij: een beetje Zwitsal met wat lauw water en ik ben weer au naturelle. Ideaal.

Nadelen?

Als ik dan toch iets moet noemen, is het dat het voelt alsof de verpakkingen wat kleiner zijn dan ik gewend ben. Aan de andere kant is make-up natuurlijk maar beperkt houdbaar en hoef ik me geen zorgen te maken dat ik het niet op tijd op krijg.

Voor?

Mineralogie is wat mij betreft geschikt voor iedereen, maar vooral voor mensen met een gevoelige huid of een allergie voor make-up, is dit merk een uitkomst. Na drie weken heb ik nog steeds geen enkele klacht. Mijn ogen doen normaal, net als mijn huid.

Mineralogie verkoopt geen hippie-producten; integendeel, het is een stijlvolle lijn met voor ieder wat wils. De prijzen vind ik enorm meevallen, zeker vergeleken met wat ik neertelde voor Lancôme. Niet te vergeten ben ik erg tevreden over de service. Volgende keer bestel ik hier weer! Over bestellen gesproken: binnen twee werkdagen ging de bel en had ik mijn bestelling binnen. Prima in orde dus.

Nieuwsgierig?

Klik hier voor de website en ga hier naar de webshop.

5 reacties op “Mineralogie make-up: Lief voor je huid”

Oh, ik vroeg me al af waarom ik op de foto’s steeds een Laura zonder make-up zag, maar een oogonsteking verklaart een hoop! Het ‘voordeel’ van duurdere make-up is dat je wel goed nadenkt over wat je koopt. 🙂 (ik doe zo vaak miskopen, echt zonde…)

Haha jij bent één van de weinigen die het is opgevallen dan 😉 Je had het trouwens best mogen vragen hoor!

Ik kreeg de eerste op de dag van een tentamen. Ik verbaas me er nog steeds over dat ik die gehaald heb want ik zag echt niets. Nu doe ik bijna dagelijks weer make-up op, tenzij ik de hele dag thuis ben en hooguit boodschappen ga doen/sporten oid. Denk dat rustdagjes best goed zijn voor m’n ogen.

Dat vind ik inderdaad ook een voordeel, hetzelfde geldt voor nagellak wat mij betreft (ik koop alleen O.P.I.)

Wat een goede tip! Ik kende deze webshop nog helemaal niet. Want ik heb net als jij ook maar een paar make-up producten die ik echt gebruik (mascara, wenkbrauw- en oogpotlood en soms foundation met een beetje blush of bronzer) dus ik ben niet echt thuis in alle make-up merken. Ik heb de webshop meteen onder mijn favorieten gezet en ben erg benieuwd naar de producten maar ik wacht nog even met bestellen omdat ik deze week al geld heb uitgegeven dat ik eigenlijk niet heb 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *