Categorieën
Modepopje

Mijn zomerschoenen onthullen

Blijkbaar onthult niet alleen mijn kleding iets over mijn persoonlijkheid, maar verklappen mijn schoenen ook het nodige. Zo verraden mannenschoenen – of eigenlijk de grootte ervan – iets over hun… (al weet ik uit betrouwbare bron nog een andere maatstaaf). Genoeg gekletst: het woord is aan mijn zomerschoenen!

All Stars

Wij hebben Laura al heel wat jaren meegemaakt. Er is bijna niets meer van onze hakken over – nog even en we zijn helemaal doorgesleten. Voorheen werden we bijna dagelijks gedragen, maar nu worden we wat verwaarloosd door hooggehaktere exemplaren. Gelukkig blijven we nummer één als het op een dag veel lopen of een avondje stappen aankomt. Voor een beetje regen deinzen we niet terug; we hebben immers al heel wat ervaring na die stormachtige avond tijdens Concert at Sea vorig jaar. In de winter zijn we een minder geliefde keuze, maar dat vinden we niet erg. Die ijsblokjes van haar zijn niet veel soeps namelijk. Haar persoonlijkheid? Wij zouden kunnen verraden dat ze van rockmuziek houdt (we worden namelijk al-tijd gedragen als ze naar concerten, festivals of het HardRock café gaat).

Papillio

Eerst kwamen wij (links) en later zij (rechts). Toen voelden we ons behoorlijk in de steek gelaten, want zij leken veel geliefder dan wij terwijl we het jaar daarvoor heel wat meegemaakt hebben op mooie, zomerse dagen. Gelukkig is daar dit jaar (na twee jaar weinig gedragen te zijn) verandering in gekomen, want thuis houden we dagelijks een paar voeten warm. Wij en zij worden vooral gedragen op warme dagen; dagen waarop niemand schoenen aan wil door dikke voeten. Qua kleding matchen we met alles. Althans, dat lijkt ze te denken. Voor wij aan haar schoencollectie toegevoegd werden, verafschuwde ze Birkenstocks, maar toen ze ons eenmaal aan had, was ze verkocht. Het voetbed, de printjes, de comfort. Laura vindt goede schoenen belangrijk. Daarom horen wij bij de meest geliefde paren.

Van Dalen pumps

Wij voelen ons altijd een beetje zielig. Vol enthousiasme heeft ze ons gepast. We werden gekocht als troostcadeautje, toen ze uitgeloot was voor fysiotherapie. Ja, wij zijn al ruim vier jaar oud, maar nog steeds in topvorm. We hebben wel wat nieuwe hakjes gehad gezien er in het begin veel op ons gelopen is. Vooral onder spijkerbroeken deden we het erg goed. Toen kwamen onze bruine buren. Nooit hebben zij het druk bewogen leven gehad dat wij ooit hadden. Moeten ze ook maar niet al die blaren achterlaten. Nu staan we samen in de kast – veel vaker dan ons lief is. Jammer, want ze voelt zich op en top vrouwelijk op ons, ook al ziet ze er af en toe uit als een waggelende eend. Laura houdt van elegant en fijntjes: precies wat wij zijn.

Paul Green sleehakken

We kennen elkaar pas een jaartje, maar het was liefde op het eerste gezicht. Het was zo’n Assepoester-past-haar-muiltjes moment. Het was perfect. In het begin werden we even aan de kant gezet – sorry voor al die blaren – maar daarna waren wij de absolute favorieten. Zodra het mooi weer is, trekt ze ons uit de kast. We kunnen bij alles: we maken jurkjes en rokjes netjes, terwijl een skinny met ons eronder vooral heel stijlvol wordt. Wij zijn de perfecte combi: we hebben de elegantie van pumps met het comfort van All Stars of Papillio’s.

Mexx espadrilles

We weten dat de concurrentie (de Paul Green sleehakken) ons vreest. Maar geen zorgen, wij zullen alleen bij heel mooi weer gedragen worden want anders loopt deze koukleum met paarse tenen rond. De zomerse jurkjes en toch ook de skinny zijn ons gebied. Twee weken geleden werden wij gevonden en zonder enige twijfel gekocht. Nu is het nog wachten op het mooie weer, want zo schiet het niet op natuurlijk. We verwachten dat we veel gedragen worden. Laura heeft een liefde ontwikkeld voor hakken, dus dat zit wel snor.

Capezio dansschoenen

Al die andere schoenen kunnen niet tegen ons op. Ze heeft ons het langst, wat best verrassend is gezien wij sneller slijten dan al die andere schoenen. Ze zag ons staan en haast onmiddelijk werden we de winkel uit gebonjourd, om ’s avonds nog flink ingedanst te worden. Wij zijn haar derde paar dansschoenen en toegegeven, in het begin hebben we flink wat blaren bezorgd, maar dat mocht de pret nooit drukken. Zelfs al loopt ze als een zonnetje op de sleehakken en espadrilles, op ons loopt ze nog beter. We zijn een topteam op de vloer, en dat is hoe het hoort. Dat is ook de enige plek waar wij komen. Onze details passen goed bij haar oog voor het perfectioneren van haar dansen. Bovendien is Laura erg zuinig op haar spullen: wij hebben speciale condoompjes om onze hakken gekregen zodat we minder slijten. Oja, ook om te voorkomen dat ze uitglijdt, gezien ze soms best een kluns is.

Onderzoek

Waar komt dit allemaal vandaan? Uit een onderzoek van de University of Kansas bleek dat de stijl, waarde, kleur en conditie van de schoenen eigenlijk best veel verraden over iemands emotionele toestanden, politieke voorkeuren en andere karaktereigenschappen. Dat hebben ze getest door foto’s te maken van de voeten van mensen (met de schoenen aan, dus) en deze te laten zien aan proefpersonen. Zij moesten vragenlijsten invullen aan de hand van de schoenen – net als de schoendragers zelf, overigens. In 90% van de gevallen bleken de oordelen aan de hand van alleen de schoenen nog goed te zijn ook!

Wat kunnen jullie over mij vertellen aan de hand van mijn zomerschoenen?

3 reacties op “Mijn zomerschoenen onthullen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *