Categorieën
Columns

Mijn natuurtalent: Filmpjes maken

Het internet ontploft bijna van de filmpjes. Iedereen lijkt het te kunnen. Hoewel ik al tijden over een iPhone met filmmogelijkheden beschik, kwam het afgelopen week pas voor het eerst in me op dat ik een filmpje kon maken. Natuurlijk was dat gelijk een daverend succes.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik tot de natuurtalenten behoor. Mijn technieken zijn beheerst en mijn kwaliteiten voor het bewerken van de filmpjes zijn ongehoord. Dat gaat als volgt.

Spontaan

Spontane filmpjes zijn en blijven natuurlijk het leukst. Daarom vroeg ik aan een vriendin of ze het nóg een keer kon doen (even voor de duidelijkheid: ik had mensen een debiel trucje geleerd en de oefenpogingen waren fantastisch). Natuurlijk, dat kon ze. Daarom drukte ik blij op de rode knop. Dit komt helemaal goed, dacht ik bij mezelf.

Hallo filmpje

Ik was ervan overtuigd dat dit hèt filmpje werd. Mijn eerste filmpje zou gelijk een kaskraker zijn. Niet dat ik de intentie had (of heb) om het online te zetten, maar gewoon, voor mezelf. Ik drukte op het record knopje en ik hoorde ‘pling’.

Aan en uit

Pling dus. Toen pas begon de tijd te lopen. Wat bleek, ik had het stukje ervoor (waar ik zo spontaan voorstelde of ze het spontaan nog een keer kon doen) wèl opgenomen en natuurlijk het moment waarop ik achter mijn grote faalmoment kwam, ook. Het eerste filmpje is nog redelijk (we zien duidelijk wat ik van plan ben te filmen), bij het tweede filmpje zien we niet veel meer dan de vloer, schoenen en… schoenen. Als kers op de taart kan ik ook nog eens de filmpjes niet afspelen op mijn computer zodra ik ze geïmporteerd heb. Zeg nu zelf: ik ben toch een natuurtalent?

5 reacties op “Mijn natuurtalent: Filmpjes maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *