Categorieën
Kijkvoer

Mijn leven als Extreme Couponer

Je kent ze wel van tv. Van die mensen die haast een fulltime baan hebben aan het uitzoeken van alle kortingsbonnen, koopjes en iedere andere manier om te kunnen besparen op boodschappen. Het doel is om niet alleen korting te krijgen, maar het liefst de winkel uit te gaan zonder iets te betalen. Of beter nog, om geld terug te krijgen.

Nu moet ik zeggen dat je op zich ook geen baan meer nodig hebt als je al je boodschappen mee kan nemen zonder ook maar één cent toe te leggen. En hoe meer kinderen, hoe meer bonnen er geknipt kunnen worden (kinderen zijn immers gek op papier knippen), dus die zijn alleen maar handig. Familie-uitjes gaan naar de oud papiercontainers om nog meer bonnen te verzamelen.

Plannen

De meeste mensen zijn al geen fan van boodschappen doen en brengen het liefst zo min mogelijk tijd in de winkel door met vooral niet te veel poespas. Niets van dat voor de Extreme Couponer. Vooraf moet precies berekend worden hoe veel exemplaren ze van ieder product nodig hebben, met welke bonnen dit gecombineerd moet worden en in hoe veel transacties de hele lading afgerekend moet worden (om te voorkomen dat de kassa op hol slaat en om ervoor te zorgen dat er zo veel mogelijk profijt uit de bonnen wordt gehaald). De bonnen die gebruikt worden mogen doorgaans namelijk gecombineerd worden, zijn vaak eeuwen geldig (waarschijnlijk kun je die van je oma ook nog wel gebruiken – weer eens iets anders dan de oud papiercontainer) en als je er een beetje handig in bent ga je met winst naar huis. Daar staat dan wel tegenover dat je opvliegers krijgt tijdens het afrekenen en dat als je slechts $600,- hebt bespaard, er best wel eens een traantje gelaten kan worden, al helemaal als je die laatste $28,- aan bonnen onderin je tas tegenkomt bij het inladen van de boodschappen…

Bonnen beschermen met je leven

Het leven van een Extreme Couponer is zwaar. Niet alleen ben je zo’n veertig uur per week bezig met rekenen, knippen en plakken, je moet ook nog eens de bonnen met je leven beschermen (er zit dus niets anders op dan met de bonnen onder je kussen te slapen ’s nachts) en die lelijke gaten in je voorraadkast/minisupermarkt moeten ook opgevuld worden, dus waarom niet met $300,- aan hondenhalsbanden terwijl je nog nooit een hond gehad hebt?

Even serieus

Maar even zonder geinen: hoewel “Extreme” in de titel van het progamma absoluut niet overdreven is, bewijst het des te meer dat goed opletten wel degelijk uitmaakt en veel geld kan besparen, vooral in de Verenigde Staten. Het doet mij realiseren hoe veel geld ik ongemerkt en ongewild aan boodschappen uitgeef, zelfs al doe ik nog zo bewust boodschappen.

Potje biologische veggieprut

Afgelopen dinsdag 21 mei bijvoorbeeld. Typisch zo’n dag waarop de meeste studenten hun rekening in de gaten houden tot zorgtoeslag gestort is, zodat ze boodschappen kunnen doen. Sommige mensen kunnen echter niet wachten omdat ze helemaal geen broodbeleg meer in huis hebben. Maar ach, een potje biologische veggieprut moet er wel vanaf kunnen, toch?

Laura en extreme couponing

En toen gebeurde het. Ik sloeg zomaar een koopje in. Twee flessen wasverzachter voor €3,99. Ik stond haast te juichen bij het schap, zoals dat altijd gaat wanneer ik tegen een koopje aanloop of puur toevallig iets in mijn mandje gooi dat in de aanbieding blijkt te zijn. Hoe bedoel je, extreme couponing?

Dat kan in Nederland namelijk zo goed met alle bonnen die welgeteld een weekend geldig zijn, die je niet mag gebruiken in combinatie met andere bonnen of aanbiedingen en die vooral altijd voor dingen zijn die je nooit nodig hebt (babyvoeding bijvoorbeeld). Maar ach, tegelijkertijd eet en kook ik liever dingen waar ik zin in heb en zit ik niet een halfjaar op tonijn uit blik te pruimen omdat dat in de aanbieding was en in grote getallen ingeslagen moest worden.

9 reacties op “Mijn leven als Extreme Couponer”

Haha ik vind het echt een geniaal programma! Mijn vriend zei laatst nog dat ik eraan mee kon doen toen ik een lijstje aan het maken was van de dingen die we nodig hadden en die in de aanbieding waren. Ik zou dus ook goed zo iemand kunnen zijn haha.

Vergeet niet dat je enorm stresbestendig moet zijn als het doel is 0 euro op de kassa te zien,volgens mij gaan er diverse zaken failliet als het hier in nederland mogelijk zou zijn.Ik zou er een dag taak van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *