Categorieën
Prinsessendingetjes

Make-up of geen make-up?

Wij vrouwen gaan nooit zonder make-up de deur uit, en volgens de Daily Mail is dat misschien niet zo vreemd. Blijkbaar is make-uploos op je werk verschijnen nog stressvoller dan een sollicitatiegesprek. Als je het mij vraagt, kan make-up dragen juist een hoop zorgen met zich meebrengen.

Zorgen die beginnen in de badkamer, want je moet het wel vlekkeloos aanbrengen. En een beetje subtiel, want we willen niet rondlopen met zo’n laag plamuur als Barbie draagt. Daar schijnen we iedere ochtend zo’n 21 minuten aan kwijt te zijn. Goed, bij mij zijn dat er nog geen vijf, maar toch. Denk je eens in dat je die 21 minuten anders kunt besteden. Door je lekker nog een keer om te draaien in bed, bijvoorbeeld. Die make-up zou er voor moeten zorgen dat we fris en fruitig op het werk verschijnen. Lekker wat langer blijven liggen dus!

Verzopen kat-look

Eindelijk heb ik een perfecte look gecreëerd (vooruit, dezelfde look als altijd). Maar dan is het gestress nog niet voorbij. Die wolken zien er namelijk wel héél onheilspellend uit, en ik zal toch echt naar die ene afspraak of dat belangrijke college moeten. Op de fiets of lopend. Reken maar dat ik straks als een gothic (maar dan met blauwe make-up) aankom.

Kriebel

Ook onhandig is het als ik kriebels in mijn oog heb (wat zonder make-up al vervelend genoeg is). Met make-up (en bril) moet ik onhandig priegelen om te zorgen dat alles netjes blijft zitten. Alsof dat zo elegant is. Daar komt natuurlijk het welbekende vinger-in-je-oog gevaar bij, want als ik niet uitkijk, stromen de blauwe tranen over mijn wangen dankzij mijn iets te enthousiast porrende vinger. Met de uiterst charmante look waar ik daarna mee rondloop.

Verzorgd = competent

Verzorgde dames zijn competente dames, wordt aangenomen. Alsof ik op een dag met make-up een beter essay zal schrijven dan op een dag zonder make-up. Sowieso, hebben we make-up nodig om er verzorgd uit te zien?

Bron: thebeautydepartment.com

Make-uploos stressvoller dan make-up? Echt niet!

Daarom vind ik het stiekem niet zo erg om make-uploos de deur uit te gaan. Ik maak me geen zorgen om uitlopende en vlekkende make-up omdat ik weer eens sta te zweten in de sportschool, of omdat ik voor de zoveelste keer een regenbui over me heen krijg. Geen greintje stress te bekennen. And that shows, dus die make-up om stress en vermoeidheid te verbergen laat ik lekker achterwege.

4 reacties op “Make-up of geen make-up?”

Ik merk wel dat make-up helpt om ‘serieus’ genomen te worden. Een beetje een vergelijkbaar effect wat een stropdas doet met een man: Zonder kan het ook, maar het staat wat nonchelanter.

Maar mn make-up dat ik naar mn werk opdoe duurt absoluut geen 21 minuten. Hoogstens 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *