Categorieën
Kijkvoer

Magic City

Met dat druilerige weer kunnen we wel een fijne serie gebruiken. Miami Beach, een luxueus hotel en duistere praktijken: met deze serie haal je de zomer in huis. De bonus? Dat het zich afspeelt in de stijlvolle 50s! Om nog maar te zwijgen over de prachtige auto’s. Maak kennis met Magic City.

Ik heb alleen nog maar de eerste aflevering gezien en ben nu al verkocht. De muziek, de sfeer en de tijd doen me even wegdromen naar het zomerse Miami (dat is geen straf want het weer hier is om te janken). Over tijd gesproken: een aflevering duurt een uur, dus je hebt lekker lang kijkplezier. Magic City ging op 30 maart in de VS in première. Het eerste seizoen is daar inmiddels afgelopen; het tweede seizoen is al in de maak.

Het verhaal

1959. Een kersvers jaar voor Miramar Playa Hotel. Een nieuw jaar voor Ike Evans, de eigenaar. Maar dat betekent niet dat alles koek en ei is: door Castro’s rebellen is het onrustig in Miami. Voor Ike gaat ook niet alles zoals gehoopt en hij wordt gedwongen om een deal met de duivel – vooruit, Ben Diamond – te sluiten.

Slow foxtrot

Magic City is een soort slow foxtrot. Alles verloopt vlekkeloos en perfect op het eerste gezicht, maar daaronder gaat heel wat meer schuil: een verhaal met diepte en verschillende lijnen. Het is mooi en interessant tegelijkertijd. Een ideale cocktail.

De cast

Bron foto’s: Magic City Website

Exotisch, uitdagend en stylish: dat is Magic City!

4 reacties op “Magic City”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *