Categorieën
Modepopje

Mad Men’s modepopjes

Ze dragen de mooiste jurken, rokken en parels. Van een jurk met cupcake-rok tot de rechte rok: ze komen allemaal voorbij in Mad Men. Betty, Joan en Trudy zien er onweerstaanbaar uit. De ’60s zijn stylish en zij showen het!

De vroege ’60s zijn inmiddels voorbij, en Mad Men’s kostuumontwerper Janie Bryant laat de karakters langzaam transformeren met een nieuwe stijl, die gekenmerkt wordt door de minirok, rechte vormen, en psychedelische printjes. Retro, zou ik zeggen. Hoeden, tailleriempjes, kokerrokken en zijden bloezen zijn helemaal van toen, en worden afgemaakt met mooie parels. Ook grote, opvallende brillen (echte eye-catchers) waren van toen (en zijn ook weer van nu).

Trudy Campbell

Je zou het misschien niet zeggen, maar de vrouw van Pete Campbell is belangrijker dan je denkt, en vooral een trendsetter. Volgens Janie Bryant is Trudy altijd up-to-date en zie je aan haar in welk modetijdperk we zitten. Ze verschijnt in de nieuwste kleuren en kledingstukken, en zelfs tijdens haar zwangerschap is ze modieus (check gelijk Pete z’n elegante pyjama even!).

Joan Harris

De roodharige heeft een heel uitgesproken stijl in de serie. Keer op keer hult zij zichzelf in jurken die haar lichaam nauw omsluiten en haar prachtige omlijsting volgen. Zij is het karakter dat weet welke vormen voor werken, ongeacht wat de mode van dat moment is, aldus Janie. Toch gaat ze een beetje met de tijd mee, en worden haar jurken steeds lager uitgesneden, zoals op de één-na-laatste foto. Hoe dan ook, Joan ziet er altijd fantastisch uit.

Betty Francis

De ijskoningin met een stijl waar je u tegen zegt. In de eerste seizoenen droeg ze cupcake-jurken en zag ze eruit als de ideale housewife. Nu vindt Janie het tijd voor een nieuwe stijl die beter bij haar nieuwe huwelijk past, en verschijnt Betty in jurken met een rechte rok. Jurken a la Jackie O. Altijd zal Betty’s stijl het idee van perfectie nastreven en daar houd ik wel van.

Alle foto’s zijn eigendom van AMC. Wil je meer zien? Ga dan naar amctv.com en bekijk naast honderden foto’s van alle seizoenen ook de filmpjes, met onder andere een interview met Janie Bryant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *