Categorieën
Kijkvoer

Mad Men: Weer terug met de sixties

Het kan weer: genieten van auto’s die we in Nederland amper in een parkeerplekje kunnen krijgen, intrigerende karakters en wat dacht je van de mode uit die tijd? Of je nu de kledingkasten uit het eerste seizoen of het kersverse zesde seizoen neemt, de karakters zien er fantastisch, stijlvol en ook nog eens historisch correct uit. Gisteren was de première van het zesde seizoen Mad Men voor het eerst in de VS op de buis te bewonderen.

Dit is zo’n serie waar ik geen genoeg van kan krijgen. Door het verhaal, door de karakters, door het tijdperk en door het realisme. Mad Men is een serie die met zijn tijd meegaat en dat zie je aan alles. Zo is Peggy niet langer kantoortrutje van seizoen één en is Sally geen klein meisje meer.

Toen, tijdens het eerste seizoen

Over Peggy gesproken: kantoortrutje was precies wat haar kledingstijl uitstraalde tijdens het eerste seizoen. Brave paardenstaartjes, een rechte bloempotpony (vaak ook nog heel precies gestyled) en vooral sober, simpel, weinig bloot en veel braaf. Joan daarentegen gaat voor kleur en vorm, en is een verschijning die je niet kunt missen met haar opgestoken lokken en uitgesproken stijl. Voor een echte housewives look met petticoatjurkjes, haarbanden en pastelkleurtjes moet je bij Betty zijn.

Nieuw seizoen, nieuwe looks

Van dat kantoortrutje zien we in seizoen zes niets terug: paardenstaartjes en sober zijn verleden tijd voor Peggy en van die schattige meisjesblik is niets over. Ze is in de loop der jaren getransformeerd in een zelfverzekerde vrouw met haar mysteries en maniertjes, precies wat je terugziet in haar kleding. Van Joan zien we vooral steeds meer huid en een iets extravagantere look dan we gewend zijn, terwijl Betty voor gedistingeerd gaat en de petticoats steeds vaker achterwege laat. En Megan, van fashionable Française naar Hollywoodmeisje-to-be met glamourouze kleding en gewaagde, dramatische make-up.

Meer zien? Kijk dan vooral gewoon het nieuwste seizoen of als je Mad Men nog niet kende: ga het kijken. Vijf seizoenen in te halen. Vijf seizoenen die je zo ingehaald hebt, want dat is wat deze serie doet. Vijf seizoenen vol met herkenbare verhalen, complexe karakters en de sixties. Sexy, sigaretten, stijlvol, superserie.

Beeldmateriaal: AMC

3 reacties op “Mad Men: Weer terug met de sixties”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *