Categorieën
Prinsessendingetjes

Lovea: Natuurlijke zonbescherming

Ik ben graag lief voor mijn huid, die mij vooral in de zomer soms op een dalmatiër doet lijken (maar dan met rode stippen) door zonneallergie. Zeker dan heb ik zonnebrand en after sun nodig waar ik geen allergische reactie van krijg, maar die juist extra zacht is. Eindelijk heb ik ‘m gevonden: Lovea.

Ik kwam voor het eerst in aanraking met minerale huidproducten via Mineralogie, en dat bleek een groot succes voor mijn overgevoelige huid. Top natuurlijk, maar er zijn nog talloze andere huidverzorgingsproducten die ik zo veel mogelijk vermijd. Ik bedoel, wie zit er nu op te wachten om met rare bultjes rond te lopen waardoor jij je rotkrabt en haast een vlooienband moet dragen om jezelf te beschermen? Dat was mijn verhaal met zonnebrandcrème en after sun. Maar toen kwam Annemarie met de gouden tip. Gewoon verkrijgbaar bij drogisterijen. Lovea maakt geen gebruik van chemische filters zoals bij de meeste zonproducten het geval is, maar minerale filters. Dat past wel in mijn straatje.

Dit belooft het

Lovea belooft natuurlijk te zijn. Na alle ingrediënten gegoogled te hebben, ben ik erachter gekomen dat de zonnebrand inderdaad alleen maar bestaat uit ingrediënten die een natuurlijke oorsprong hebben. De after sun geeft op de verpakking al aan dat zij slechts 98,9% natuurlijk is. Ik ontdekte dat vooral de ingrediënten aan het einde van de lijst niet helemaal natuurlijk zijn. Gelukkig is dat goed nieuws, want hoe lager op de lijst, hoe lager de hoeveelheid in de after sun. Bovendien heeft Lovea het CosmeBIO en ECOCERT keurmerk omdat ze organische producten maakt. De zonnebrand belooft je te beschermen tegen (geloof het of niet) de zon en zou bovendien snel intrekken, zonder een vettig laagje achter te laten. Na het gebruik van de after sun is het de bedoeling dat je huid weer heerlijk soepel en zacht aanvoelt. Ik probeerde het allebei uit.

Jasje

Hoewel ik vrij weinig verlang van de verpakking van zonnebrand en after sun (het gaat mij vooral om wat ze doen), ben ik best verrast. De flesjes zijn clean, zonnig en schattig door die bloemetjes en niet te veel schreeuwerig poespas (factor 30: NEE met mij zal je nooit verbranden want ik bevat [ontelbaar veel lettergrepen in een onuitspreekbare naam van een ingrediënt waar we nog nooit van gehoord hebben]). Best fijn. De zonnebrand is een spray en verschilt van de after sun, waar je gewoon in moet knijpen om een blobje op je hand te krijgen.

Lovea BIO Sun Spray SPF 30

Een spray dus. Hij heeft niet de meest fantastische verspreiding, maar dat is ook lastig: de substantie is relatief dik (de meeste zonnebrandcrèmes die ik heb gehad waren juist waterig) en zal daardoor wat minder gemakkelijk nevelen. Dat geeft niet, ik smeer het toch uit. Zou je denken. Smeren gaat ook iets lastiger dan verwacht, een beetje stroef. Maar eigenlijk vind ik dat niet echt een probleem, want de crème is zacht en nog veel belangrijker, hij plakt niet. Precies, ik zal dus niet meer als zandvrouw op het strand rondhuppelen. Bovendien trekt het snel in en zit er een zacht geurtje aan dat alles behalve overheersend is. Geen zorgen dus dat je door je zonnebrand zo exotisch ruikt dat je spontaan een zwerm bijen aantrekt. Maar de grote pluspunten zitten hem vooral in het feit dat ik daadwerklijk beschermd word tegen de zon en dat mijn huid niet raar gaat doen.

Lovea BIO After Sun Milk

De after sun is een milk en dunner dan de zonnebrand. Daardoor smeert hij erg gemakkelijk en dat is nogal motiverend voor iemand die niet gek is op smeren. Er zit een vleugje mint in en daar houd ik van. Ook deze trekt snel in, dus als ik me voor het slapen ga insmeer, plak ik niet gelijk als een mummie aan het dekbed vast. Het is een verfrissende en koele lotion waar mijn huid blij van wordt. Doseren is iets minder makkelijk doordat het een knijpfles is, maar het soepele smeren en de frisse geur maken dat meer dan goed.

Minder leuk

Iets minder leuk vind ik de prijs, maar ik heb het er voor over: liever iets dat lief voor mijn huid is, dan al die zooi erop smeren. Ik vind de verpakking in verhouding dus wat klein lijken, maar het grote voordeel is wel dat je Lovea zo in je handtas stopt. Bovendien ben ik allang blij dat dit natuurlijke merk zo makkelijk verkrijgbaar is en niet via internet besteld hoeft te worden. De zonnebrand is €14,99 en de after sun €9,99.

En?

Lovea gaat zeker mee in mijn strandtas en staat na het douchen weer op mij te wachten om mijn huid af te koelen na een dagje zon. Tot nu toe is dit de fijnste zonnebrand die ik gebruikt heb, al is het maar omdat ik er geen allergische reacties van krijg. Aanrader? Ja, absoluut het proberen waard!

6 reacties op “Lovea: Natuurlijke zonbescherming”

Hey Anniek,
Nivea is inderdaad duurder, maar de verpakking is wel bijna 2x zo groot 😉 Maarja, hoe vaak gooi je je zonnebrand niet weg, omdat je nog over hebt en de zonnefactor schijnt te halveren na een jaar? Dus wat dat betreft valt het weer mee 😉

Hey Laura!
Wat lief dat je genoemd hebt dat de tip van mij kwam :))))
De zonnebrand is ook echt geweldig als je, zoals ik, allergisch bent voor parabenen (die bijna overal inzitten). Normaal voelt de huid in mijn gezicht heel brandend en trekkerig als ik ‘normale’ zonnebrand opsmeer, maar bij deze gebeurt dat gelukkig niet.

DE GECOATE NANODEELTJES VERSUS DE ”GEWONE” NANODEELTJES-
de misleiding van Lovea en hun gecoate nanodeeltjes:

Zo natuurlijk is die Lovea niet in elk geval, en al helemaal niet 100%! Dankzij de GECOATE nanodeeltjes die zij toepassen. En het Lovea-website openingstekstje op internet is prachtig misleidend en dat hun merk OFFICIEEL niet valt binnen de officiele nanotechnologie en officiele EU- wetgeging vanaf voorjaar 2014, maar dat is misleiding, misleiding, misleiding!!

Zelfs het RIVM wijst ons al op de gevaren van de nanodeeltjes….!! Tonnen per dag verdwijnen er aan nanodeeltjes in ons (drink)water. En t gros doet daar gewoon aan mee door dergelijke produkten te kopen als consumenten! Met alle risico’s van dien voor mens, dier en milieu.

We worden misleid wanneer fabrikanten zeggen dat nanodeeltjes van nature in de natuur voorkomen. Ja dat is zo, MÁÁR de nanodeeltjes die ze in labs maken zijn van een héél andere structuur dan die in de natuur voorkomen! Lavera en lovea zijn beide cosmeticamerken die dergelijke argumenten aanvoeren.
Lovea geeft nog als extra argument dat ze per definitie nooit willen werken met chemische filters. En dat ze dáárom kiezen voor 100% natuurlijk en dus óók voor nanodeeltjes waarvan de ingredienten van de nanodeeltjes geheel natuurlijk zijn. Ja dat klopt, hun nanodeeltjes zullen 100% natuurlijk zijn qua ingredienten en ook zelfs de coating is inderdaad 100% natuurlijk, máár mensen, hoe je het ook wend of keert, de kern van het gecoate nanodeeltjes blijft een nanodeeltje waarmee is geklooid in een lab!
De stoffen die zij gebruiken zijn in een laboratorium in elkaar geknutseld, waardoor atomen veranderen en daardoor ineens kan een natuurlijk produkt tóch toxisch worden….dus blijft kritisch en laat je niet snel misleiden.

steeds meer fabrikanten, ook reguliere fabrikanten zullen dalijk onder druk van de massa de nanodeeltjes gaan coaten, wánt mensen, de fabrikanten kunnen zo de wet ontlopen! Want de fabrikanten zijn énkel verplicht sinds april 2014 om er Nano op te zetten als het niet gaat om een gecoate vorm. Met andere woorden: Gaat het om een gecoate nanovorm, dan is er geen verplichting dit te hoeven vermelden op de verpakking!!! Veel fabrikanten gebruiken dan prachtige woorden om in verdekte termen dan net te doen lijken alsof er geen sprake is van het coaten van nanodeeltjes. Daarentegen mogen fabrikanten die hun nanodeeltjes coaten niet claimen dat ze nanovrij zijn. Maar verplichte etikettering blijft dus uit.
Zeker de nanovorm in een sprayvorm zoals Lovea doet is helemaal uit den boze! zie waarschuwing rivm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *