Categorieën
Tongstrelende taferelen

Lonja de Tapas

Als ik aan de Spaanse keuken denk, dan denk ik aan tapas. Dat was dan ook wat we op onze eerste avond in Barcelona aten. Na wat dwalen door kleine straatjes kwamen we Lonja de Tapas tegen. Het zag er mooi en knus uit. Zou echte Spaanse tapas anders smaken dan die in Nederland?

Het restaurant

We liepen een lange ruimte in die behoorlijk modern ingericht was. Vaak vind ik modern best koud aandoen, maar niets van dat: de muren bestonden uit hun oorspronkelijke stenen en deden rustiek aan. Dat gecombineerd met die moderne inrichting maakte het juist heel knus en gezellig. Nog gezelliger werd het toen het na tien minuten volstroomde. Van buiten lijkt het restaurantje klein, terwijl je binnen ontdekt dat het alles behalve dat is. Geen zorgen: Lonja de Tapas zat zo vol.

De tapas

Lonja de Tapas heeft een uitgebreide kaart en het was dan ook moeilijk om iets te kiezen. Dit klonk lekker, dat klonk lekker… We begonnen met bruschetta (maar dan op z’n Spaans) en daarna kwamen de volgende gerechten op tafel.

Xistorra de la Rioja

Pittige, chorizo-achtige worstjes. Een eenvoudig gerecht, maar laat je niet in de maling nemen, want deze worstjes zijn een ware smaakexplosie. Je tong tintelt na omdat ze lekker pittig zijn, maar dat weerhoudt je er echt niet van om er nog eentje te nemen. Of twee.

Tomàquet amb albergínia seca i carxofa en oli d’oliva

Zongedroogde tomaatjes, aubergine en artisjokken. Ik ben niet zo dol op zongedroogde tomaatjes, maar aubergine en vooral artisjokken? Heerlijk. De aubergine viel een beetje tegen en was nogal rubberachtig, maar die artisjokken gingen er als snoepjes in. Helaas waren de zongedroogde tomaten gewoon niet voor mij gemaakt, al zagen ze er wel heel vers uit.

Daus de salmó norueg marinats en soja i oli d’anet fresc

Ook weer een heel simpel gerecht, maar een echte treffer: zalmblokjes die je in een sojasausje dipt. Lekker! Helemaal omdat deze zalm echt op je tong smolt. Mmm!

Les nostres patates braves

De welbekende patatas bravas en favoriet van mijn vriend. Ze werden geserveerd met een rode saus en aïoli. Een heel goede aïoli, moeten we zeggen. De aardappeltjes waren zacht en zonder schil (dat laatste is wat mij betreft een pluspunt), maar het waren vooral de sausjes die heerlijk smaakten.

Nog een keer

Nouja, gezien het in Barcelona is, is het natuurlijk lastig om er snel nog een keer te gaan eten, maar de tapas is er in ieder geval goed. Heel bijzonder zijn ze dan weer niet, want de meeste dingen van de kaart vinden we ook in Nederland. De patatas bravas waren qua structuur en smaak wel duidelijk anders, en in positieve zin. We hebben ons verbaasd over de bediening (en ontdekten later dat het praktisch overal zo gaat): we hadden ons eten binnen een kwartier. Ik was best teleurgesteld. Na een lange dag reizen en sightseeing keek ik ernaar uit om rustig in een restaurantje te eten. Maar toch: Lonja de Tapas is wat ons betreft best een aanrader. Mocht je toevallig in Barcelona zijn.

4 reacties op “Lonja de Tapas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *