Categorieën
Genieten

Londen lijstjes

Als student Engels ben ik natuurlijk een rasechte boekenwurm, heb ik zo’n bijbehorend posh accent (goed, het komt een beetje in de buurt) en ben ik natuurlijk minstens tien keer per jaar in de UK te vinden. Hoewel die eerste twee waar zijn en ik ook nog eens voor 95% uit thee besta, ben ik slechts één keer in de UK geweest. Londen, 2006. Met school. Dit jaar komen daar nog eens vijf dagen Londen bij!

Bij Londen denk ik aan rood (de dubbeldekkers en telefooncellen), aan prachtige gebouwen, aan een overdosis Britishness (inclusief queuing) en vooral aan een stad waar ik me helemaal thuis zal voelen. Dat is zo’n gedachte waar ik geen duidelijke aanleiding voor heb. Wat ik wel heb, is een hoop voorpret dankzij een waslijst met dingen die ik wil zien, doen en eten!

Wat ik wil zien

Tower Bridge

Toen ik in 2006 in Londen was, heb ik mijn fantastische fotografieskills losgelaten op alles dat ik tegenkwam. Na een week kwam ik met dertig foto’s terug en één van de weinige typische sightseeing juweeltjes die ik op de foto heb gezet is de Tower Bridge. En zeg nu zelf, een bezoekje Londen zonder over deze brug heen te lopen is toch niet compleet?

London Eye

De vorige keer was ik blij dat ik niet eens in de buurt van de Londen Eye kwam, want met mijn hoogtevrees zit ik helemaal niet te wachten op iets dat hoger is dan een stoeprand. Inmiddels heb ik de Eiffeltoren een aantal jaren geleden overwonnen, stond ik afgelopen jaar (een beetje bibberend, dat dan wel) op Tibidabo te genieten van het uitzicht over Barcelona en wie weet zit ik dit jaar wel in de London Eye om Londen van boven te bewonderen.

Big Ben

Ik herinner me dat ik een vluchtige foto vanuit de bus heb gemaakt toen we langs de Big Ben reden. Volledig mislukt natuurlijk dankzij de weerspiegeling van het raam. Reden genoeg om deze immense klok nog een keer te bezoeken.

Houses of Parliament

Na drie jaar Engelse Taal en Cultuur gestudeerd te hebben, mogen ook de Houses of Parliament niet ontbreken. Eindelijk krijgen de woorden en hoofdstukken die ik voor tentamens uit mijn hoofd moest leren ook echt een betekenis (want ik weet inmiddels precies wie waar zit).

Westminster Abbey

Dit is één van de eerste dingen die ik op dit lijstje zette, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik ook even moest Googlen wat het ook alweer was. Het blijkt een prachtkerk te zijn en omdat ik ook hier nog niet geweest ben, mag ook een bezoekje aan Westminster Abbey niet ontbreken.

Buckingham Palace

Ik stond tegen het hek en gluurde tussen de spijlen door terwijl ik werd platgedrukt door de menigte die net als ik niets wilde missen van de wissel van de wacht. Ik was diep onder de indruk en wil het zeker nog een keer aanschouwen.

Trafalgar Square

Ik ben gek op pleintjes en kan er uren zitten om de omgeving, architectuur en mensen te aanschouwen. Need I say more?

Covent Garden

We wilden net bij de metro van Covent Garden instappen toen we hoorden dat er brand was. Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik net zo bang ben voor vuur als voor hoogtes. Dat neemt niet weg dat dit één van de meest gebruikte haltes was tijdens die trip in 2006 en we veel in de omgeving van Covent Garden hebben rondgestruind. Wederom herinner ik me geen details, slechts dat het een bruisend hart in de stad was.

Piccadilly Circus

Fenomenale gebouwen en gigagrote advertenties: Piccadilly Circus is zo’n bijzondere plek die je niet kunt en niet mag missen als je in Londen bent. Piccadilly Circus is misschien wel het Times Square van Londen.

Wat ik wil doen

Museum of London

Alsof ik na mijn studie en met alle bezichtigingen nog niet genoeg over Londen weet, wil ik graag naar het Museum of London, voor nog meer Londen. Ik bedoel, je kunt nooit te veel Londen hebben, toch?

London Transport Museum

Met al mijn kritiek op het Nederlandse openbaar vervoer (ook al weet ik best dat we het eigenlijk heel erg getroffen hebben wat dat betreft), ben ik des te nieuwsgieriger naar het openbaar vervoer in Londen, zeker nadat ik laatst een documentaire heb gezien over Londense taxi-chauffeurs die een jarenlange opleiding moeten volgen en als een soort TomTom de route moeten kunnen uitstippelen. Zonder kaart erbij. Dat smaakt naar meer…

British Museum

Diep onder de indruk was ik toen ik de steen van Rosetta tegenkwam. Ik had op de basisschool ooit een werkstuk over hieroglyfen gemaakt, maar dat die steen nog echt bestond? Daar had ik geen idee van. Ik vond het British Museum erg leuk en sta ook dit keer weer te trappelen en ben erg nieuwsgierig naar de Franks Casket die we afgelopen blok bestuurd hebben bij Reading Old English. Hoe bizar is het dat je zoiets ouds en zoiets ontastbaar ineens toch in het echt gaat zien?

Victoria’s Secret

Ieder jaar doe ik mentaal mijn bikini-inkopen bij Victoria’s Secret en zit ik in de winter klaar voor de Victoria’s Secret Fashion Show. Inmiddels heb ik een paar stukken in mijn bezit en laat ik nu net wat nieuwe dingen nodig hebben. Welke man heeft er nu iets op tegen als zijn vriendin bij een winkel als deze naar binnen wil?

Harrods

Een fenomenale winkel, naar het schijnt, maar het enige dat ik natuurlijk onthouden heb is de immense boekencollectie waar ik tegenaan liep. Daarom gaat ‘ie nog een keertje op het lijstje!

Museum of Brands, Packaging and Advertising

De meesten weten het niet, maar ik vind merken, verpakkingen en advertenties fascinerend en ben vooral gek op de stijl van vroeger. Dit museum zit ook nog eens vlak bij ons hotel en lijkt zeker een bezoekje waard.

Waterstones

Dat we deze ook in Amsterdam hebben maakt even niet uit. Je kan nooit boeken genoeg bekijken, toch?

Wat ik wil eten

Hard Rock London

Zoals iedere vakantie mag ook Hard Rock niet ontbreken. Hetzelfde lekkere eten als altijd, maar een geheel nieuwe locatie met andere memorabilia.

Jamie’s Italian

Na een volle dag met gave activiteiten kunnen we wel een heerlijk diner gebruiken en wat is er nu toepasselijker dan eten in het restaurant (of één van de vele) van één van mijn kookidolen? We houden van Italiaans, we houden van zijn pure kookstijl: Jamie’s Italian it is.

Recipease

We kunnen zelfs de dag geheel in stijl beginnen bij Jamie Oliver’s Recipease, waar voornamelijk kookworkshops worden gegeven, maar dat ook nog eens een café blijkt te zijn. Laat dat café toevallig op vijf minuten loopafstand van ons hotel zitten en heerlijk verse ontbijtjes en lunches serveren.

Last but not least gaan we ook zeker nog naar het mooie Hyde Park, Regent’s Park en al het andere groen dat we tegen zullen komen, tenzij het die vijf dagen met bakken uit de hemel komt, natuurlijk.

Zijn er nog dingen die we absoluut niet mogen missen?

Beeldmateriaal

Alle afbeeldingen zijn afkomstig van visitlondon.com, met uitzondering van de Tower Bridge (mijn eigen fantastische fotografiekunst uit 2006) en de laatste afbeelding, die van Jamie’s Italian komt.

7 reacties op “Londen lijstjes”

Wat bedoelde je met 5 dagen? Ik denk dat jij aan 30 dagen nog niet genoeg hebt, of ga je 6×5 dagen om alles te bekijken, in ieder geval haal alles er uit wat er in zit en dat is veel!

Ik kom net uit Londen…
Wat een geweldige stad! Ik heb mijn ogen uitgekeken bij de speelgoed winkel Hamley’s.. *daartegenoverzitferraristore*
5 verdiepingen vol met speelgoed.. Ik vond het echt geweldig!…

Verder is alles gewoon zo mooi en gaaf….

Heel veel plezier! Ik hoop van de zomer als het wat mooier weer is, weer terug te gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *