Categorieën
Columns

Laura in: My Super Sweet 16

Wie droomt nu niet van haar Super Sweet 16? Het liefst met een halve bruidstaart en bijpassende halve bruidsjurk, en natuurlijk die wereldberoemde ster op het feestje waar slechts vijfhonderd mensen voor uitgenodigd zijn, zoals je op MTV ziet. Raad eens wat? Dit overkwam mij en ik deel met veel plezier hoe klein en bescheiden het was, zodat jullie voorbereid zijn op de uiteindelijke aflevering.

De jarige job

Hoi, ik ben Laura en ik ben vijftien jaar. Ik woon in Beverly Bilthoven in mijn rijtjeshuiskasteel tegenover een echte Neiman Marcus-Plus. Mijn ouders rijden in een grote Suzuki SUV en mijn hond gaat natuurlijk twee keer per maand mee zodat ik een halsband met glittertjes voor hem kan shoppen. Ik zit op een privéschool zonder schorriemorrie en volg natuurlijk peperdure danslessen waarbij ik de beste ben. Ik werk zo hard en ben zo fantastisch, dat ik dit peperdure feest echt verdien.

De jurk

Ik ben druk bezig met het plannen van mijn feest ook al is het pas december. Vergis je niet, ik ben over zeven maanden al jarig en er moet een hoop gebeuren. Het allerbelangrijkste is natuurlijk de jurk. Een gewone halterjurk van €200,- kan namelijk ècht niet. Daarom vlieg ik naar Californië om een fatsoenlijke jurk in de wacht te slepen. Je weet wel, een echte Rodarte gemaakt van exclusief materiaal en bezaaid met peperdure diamantjes. Daar kan ik tenminste mee aan komen, want zij hebben immers de kostuums voor Black Swan (2010) ontworpen, net als de kostuums voor ons eigen Nationale Ballet, ook in 2010. Dat mijn Super Sweet 16 in 2007 was vertel ik er natuurlijk niet bij.

De uitnodigingen

Als echt dansmeisje wil ik natuurlijk dat de uitnodigingen op heel exclusieve manier worden uitgedeeld. Ik bedoel, het is zo’n exclusief feest dat ik slechts vijfhonderd van mijn beste vrienden en vriendinnen uitnodig. Daarom laat ik mijn pappie mijn favoriete dansers inhuren om de even unieke uitnodigingen uit te delen in de vorm van muziekdoosjes met een danspaar of balletdanseres erin, waarbij het muziekje aangepast is op het dansende paartje. Ieder doosje is handgemaakt, speciaal voor de persoon die uitgenodigd wordt. Ik weet wel dat de andere mensen die je op MTV ziet vaak willekeurig wat uitnodigingen uitdelen, maar zo goedkoop ben ik natuurlijk niet.

De feestlocatie

Dit kan niet missen: het prachtige Sheldonian Theatre in Oxford. Ik word immers maar één keer zestien dus ik mag best een beetje uitpakken en mijn gasten naar de UK laten vliegen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat ze een gepaste outfit aan hebben, anders komen ze er alsnog niet in. Iedereen zal verblijven in het Weston Manor Hotel, in de goedkoopste kamers natuurlijk. Ik daarentegen krijg een privésuite met twee badkamers en alles erop en eraan.

Het optreden en de celebrity

Mijn eigen optreden mag niet ontbreken – hoe kan ik anders in het middelpunt van de aandacht staan? Daarom ga ik aan de slag met de beste choreografen van de wereld en creëer een ballroomchoreografie. Speciaal voor dit optreden wordt er een jurk gemaakt en krijg ik Supadance schoenen die subtiel bezet zijn met wat Swarovski. Natuurlijk is overdaad altijd beter (dat hebben we allemaal wel geleerd van mijn voorgangers) maar zo’n steentje kan er ook vanaf vallen met als gevolg dat ik mogelijk val. Dat is bijna het allergrootste drama dat je kan overkomen, dus het moet maar zo. Stiekem hoop ik dat mijn pappie Tina Turner regelt, zelfs al is ze al met pensioen. Het is mijn feestje.

De entree

Voor een grootse entree heb ik geen helikopter nodig. Sowieso, dat verpest mijn €1.000,- kapsel alleen maar en van paarden gaat mijn jurk stinken. Daarom ga ik voor een Jaguar E-type uit 1968 (in het rood) en kom ik over een rode loper binnen, terwijl ik een masker voor mijn gezicht houd. Pas als ik op het podium sta, gaat deze af en ren ik gelijk naar achteren om me om te kleden voor mijn optreden. Ik heb slechts vier outfits voor mijn Super Sweet 16, want met drie kan je ècht niet meer aankomen tegenwoordig. Terug naar de entree. Ik stap uit de auto en iedereen begint te gillen. Het latere gegil voor de secret celebrity kan daar bij lange na niet tegenop.

Het cadeau

De meeste Sweet 16-meisjes gaan voor een auto waar ze er schattig in uitzien of een die roze is, maar ik wil een heuse Ford Mustang Cabriolet uit 1966. Drie maal raden in welke kleur (en het is niet roze). Als mijn ouders aan komen zetten met een Oris Big Crown Pointer Date, trek ik een beteuterd gezicht. Maar dan gaat de menigte aan de kant en zie ik een lang en groot pakje met een grote strik. Ik peuter de plakbandjes één voor één los en daar staat hij: mijn Mustang. Dit was de beste Sweet 16 ooit en niemand kan dit overtreffen. Wauw.

De werkelijkheid

In werkelijkheid liep er geen cameraploeg om mij heen, werden er wel zeven foto’s gemaakt en was de feestlocatie mijn achtertuin. De uitnodigingen werden per mail verstuurd en de muziek werd verzorgd door mijn stereo die we beneden hebben gezet. Ik droeg een spijkerbroek van Esprit en een Björn Borg t-shirt, had wel tien minuten gedaan over mijn haar en mijn make-up bestond uit niets. Ik wilde geen scooter en kreeg nieuwe dansschoenen (zonder steentjes). Mijn entree bestond door het klaar zitten in de achtertuin en mensen met hun fietsen naar de tuin van de buurman sturen, zodat ze daar hun vervoer konden parkeren. En weetje wat? Het was een topfeest.

7 reacties op “Laura in: My Super Sweet 16”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *