Categorieën
Modepopje

Last van koude oren?

Ik wandel door weer en wind, maar natuurlijk het liefst in het zonnetje. Zonder jas, met blote armen en benen. Maar als ik dan om me heen kijk en mensen zie met een (winter)jas, dan voel ik me ineens heel erg naakt. En verward: wie haalt het met twintig graden in zijn hoofd?

Wie weet ben je wel een enorme koukleum. Dat kan natuurlijk. Ik loop ook wel eens met mijn dikste jas (waarin ik gelijk een Eskimo lijk) met handschoenen, UGGs en natuurlijk mijn supercoole muts. Maar dat is doorgaans als het zo’n twintig graden kouder is.

Lekker zweten

Vrolijk huppel ik in mijn zwierige jurkje en met bloemetjes in mijn haar door het plantsoen (zonder de bloemetjes en het huppelen dan) en plotseling zie ik er weer eentje vanuit mijn ooghoek: een donzen jas. Terwijl het zweet bij mij nog net niet op mijn voorhoofd parelt, probeer ik me in te denken hoe het moet zijn om in die jas te lopen. Ieder laagje kleding daaronder zal doordrenkt zijn met zweet – laten we hopen dat er nog wat deo bij zit zodat we niet massaal vergassen als we diegene in de trein treffen en met onze neus in zijn oksel staan omdat het zo druk is. Duizenden redenen schieten door mijn hoofd. Althans, dat hoop ik. Maar nee. Ik kan geen enkele reden bedenken om met dit weer een dikke winterjas te dragen.

Blote benen met zweettenen

Als er iemand is die weet hoe vervelend koude voeten zijn, dan ben ik het wel. Zelfs als het achttien graden is, heb ik nog regelmatig paarse tenen die flink vloeken bij mijn rode nagellak. Maar laten we wel wezen: nog vervelender dan koude voeten zijn van die vieze zweetkakkers. Wel handig natuurlijk is dat je nooit last hebt van paarse tenen die vloeken met je nagellak want die zitten natuurlijk verstopt in een paar warme UGGs. Onder een rokje. En dan wel blote benen. Loop je niet alleen rond met voeten die waarschijnlijk nog erger stinken dan Poemba (een uur in de wind dus), maar het ziet er ook nog eens belachelijk uit. Vind ik dan.

Frisse voetjes

Jullie weten natuurlijk dat ik een ware fashionista ben en dat ik weet waar ik het over heb, maar de winterjas-en-UGG-trend terwijl het zomer is? Nee, dat gaat toch echt mijn modeboekje te boven. Waarom zou je voor het eskimogevoel gaan als je ook gratis airco (er komt zelfs geen Geox aan te pas) kan hebben met elegante espadrilles, slippers of sandaaltjes? Dus: wie legt mij de last-van-koude-oren look uit?

11 reacties op “Last van koude oren?”

UGGs (althans: die gemaakt zijn van een echt schaap :P) schijnen zomers nog best koel te zijn. Schapenwol zou ’s winters warm zijn en in de zomer koel.

Ik heb het snel warm, dus ik loop al een tijd in een t-shirt als ik aan het werk ben, maar goed, ik krijg het sowieso erg warm van mijn werk.
Hoe leuk en fijn slippers ook zijn, tijdens mijn werk en al die dichtbegroeide tuinen zijn ze niet handig (UGGs ook niet trouwens). Helaas. En dat terwijl ik dol ben op slippers en op rondlopen op blote voeten (nog onhandiger ;-))

Opgelet op school…Het schijnt namelijk dat je het juist koud krijgt door jezelf warm aan te kleden. Doordat je het in eerste instantie warm krijgt en dus gaat zweten, maar dat verdampt op je lichaam waardoor het verkoelt. Daarom lopen ze in het buitenland ook altijd in die enorme jurken en lagen kleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *