Door de poezenpret was ik stiekem even afgeleid van andere leuke dingen, zoals de BBC-serie van J.K. Rowlings The Casual Vacancy, die op 15 februari in première ging. “Geeft niet, dan schrijf ik er na de tweede aflevering wel over,” dacht ik nog. Maar afgelopen zondag was al de derde aflevering en ineens was de mini-serie (!) (o ja, ook even vergeten) alweer afgelopen. Dus dan maar een recensie achteraf, want een adaptatie van één van mijn favoriete boeken naar een serie laat ik niet zomaar voorbij gaan.
Categorie: Kijkvoer
The Book Thief
The Book Thief van Markus Zusak is één van die boeken waar ik telkens weer mee in mijn handen stond als ik ‘m tegenkwam in de boekwinkel, maar die ik pas kocht nadat een vriendinnetje met dezelfde smaak hem aanraadde. Of eigenlijk toen er nog maar één exemplaar met de mooie, niet-filmeditie cover in de winkel lag. Het is zo’n boek dat, als je ‘m dan eindelijk gaat lezen, je niet meer kunt neerleggen en waarvan je de verfilming als vanzelfsprekend ook wilt zien, zeker met zo’n veelbelovende trailer.
12 Years a Slave
Het is muisstil in de bioscoopzaal. Het enige dat de stilte doorbreekt zijn de indringende geluiden – zweepslagen – van de film en het snikken in het publiek. Als 12 Years a Slave afgelopen is, blijft het stil. Mensen zitten en kijken, net als wij, overweldigd naar het scherm. De ochtend erna staan de beelden nog steeds op mijn netvlies, want deze film heeft een diepe indruk achtergelaten.
The Monuments Men
Eigenlijk had er volgens mijn blogritme gisteren iets online moeten komen en als ik veel andere blogs zie, had dat vooral moeten gaan over Valentijn. Maar goed, ik was stiekem veel te druk met een fijne (Valentijns)dag met mijn vriend hebben: uitslapen, the Dutch Corvette Collection in Wezep bewonderen, de Italiaanse delicatessen plunderen voor onze zelfgemaakte pizza’s en als laatste naar The Monuments Men.
Een tv-utopia
Vijftien mensen, een eiland met niets en de opdracht om in een jaar tijd een utopia te creëren. Je weet wel, zoiets als Sir Thomas More ooit op papier deed in Utopia, alleen is het niet More, maar John de Mol die dit keer met het idee komt voor een utopia. Een tv-utopia.