Categorieën
Columns

Kerstboomblogje

Daar staan we dan. Hij een kerstboom in zijn hand. Ik een kerstboom tussen twee vingers. Je denkt namelijk “even” een kerstboom uit te gaan zoeken, tot je ineens in een bos van identieke bomen staat waar je “de perfecte boom” wilt vinden.

“Een kerstboom uitzoeken”

Je denkt dus naar de Praxis te gaan, die boom van 1,50 meter te pakken, af te rekenen en in je auto te laden. Eitje, denk je ook nog. Nou, niet dus en dan bedoel ik niet dat de boom niet in de Cinquecento paste, want natuurlijk waren we niet met de Cinq. Nee, er bestaat niet zoiets als een kerstboom uitzoeken. Dan is de kans namelijk groot dat je met een aggenebbesboom thuiskomt die onderin te vol is om ballen tussen te hangen en die bovenin nog kaler is dan het hoofd van Herman den Blijker.

Vol, leeg, kaal, takken enzo

Ineens heb je het niet meer over een kerstboom. Nee, het gaat over takken (te dik, te dun, te lang, te kort). Over hoe vol de boom is. Over kale plekken dus. Over het gebrek daaraan – hoe anders kan ik al die ballen van mij in die boom proppen? Kunnen we wel genoeg van de stam af zagen of moeten we dan gelijk de halve onderkant van de boom kappen? Nou ja, zulke dingen.

Dus daar staan we met z’n twee expert te zijn, op zoek naar dé boom voor mijn bijzondere ballen en de kerstengel die mijn moeder voor ons knutselde. Een boom net zo mooi als die we vorig jaar van mijn ouders kregen. Oh, en de ideale kerstboom past ook nog eens in ons huis, natuurlijk.

De boom

Nu kan ik wel verder vertellen over hoe we boodschappen gingen doen met een kerstboom in de kofferbak, over hoe we met twee oude, net-niet-uit-elkaar-vallende tuinstoeltjes een “werkbank” creëerden om de stam te kunnen zagen en hoe ik in de knoop zat met de lampjes (zoals ieder jaar) en tien keer om de tafel heen rende zodat iedere bal precies op zijn plek hangt, maar laten we dat even overslaan en vooral to the point komen: de foto. In het tijdperk van Facebook en Instagram zag ik een week geleden namelijk al de eerste kerstbomen (en moderne interpretaties daarvan) verschijnen, dus ik kan natuurlijk niet achterblijven. Met een vleugje trots en een grote dosis glitter en goud presenteer ik onze zelf-uitgezochte boom met ballen:

Kerstengel

Kerstklokje

3 reacties op “Kerstboomblogje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *