Categorieën
Notities

Kattenkasteeltje

Wij zijn gek op onze kat. Onze kat is gek op de bank, dé plek om te spelen, slapen en jammer genoeg ook om aan te krabben.

Nu hebben we dat probleem met een kleedje verholpen, maar toch. Bovendien is Jack een balkonkat. In een boom klimmen bijvoorbeeld kan ‘ie niet (denken we). Of nou ja, in de praktijk in ieder geval niet, want er is natuurlijk geen boom te bekennen op ons balkon (ik moet nodig de “over mij” pagina aanpassen want die olijfboom waar ik het over heb is al eeuwen dood). Hoe dan ook heeft Poes een plek nodig om zich helemaal uit te kunnen leven.

Twee jaar geleden

Daarom kochten we een paar jaar geleden zo’n krabpaal die tot het plafond komt. Is ‘ie wel even wat jaartjes zoet mee, zou je denken. Twee jaar en het ding viel praktisch uit elkaar. Of in ieder geval het sisaltouw – daar was bijna niets van over. Over uitleven gesproken.

Een paar weken geleden

Een paar weken geleden stond de pakketbezorger dan ook voor de deur met het “pakketje,” me op het hart drukkende dat ik dit doosje beter even door hem in huis kon laten zitten (you don’t say, dacht ik nog). Poes heeft de rest van de middag bij de doos zitten wachten.

Poes' doos

Onmiddelijk

Toen het moment daar was en we de paal (of eigenlijk het kattenkasteel) ’s avonds in elkaar gingen zetten, hing hij er al in toen de eerste sisalpaal erop zat. Hij zat op de plateautjes en in de huisjes terwijl wij de schroefjes aandraaiden. Hij aasde op onze handen in de veronderstelling dat alles een leuk spelletje was (toegegeven, dat was het ook. Of het handig was, is een ander verhaal).

Inburgeren

Natuurlijk moet je even inburgeren als je een nieuw “huis” krijgt en dat inburgeren ging zo:

Dozen boven alles

Jack zou natuurlijk geen echte kat zijn als hij niet een stel dozen boven zo’n prachtig poezenpaleisje zou verkiezen.

De meeste charmante shots

Als afsluiter natuurlijk nog even de meest charmante shots.

10 reacties op “Kattenkasteeltje”

Hahahahaha die laatste foto hahaha, echt heel cute! Ik ben zo gek op katten, het is bijna eng. Ik heb ook een zwarte, maar de mijne vertikt het om ook maar op elk aangewezen plekje te gaan liggen. Madame wil het zelf bepalen. Er zijn al een aantal mandjes en kleedjes en palen aangeschaft, maar nee, prinses Puck verkiest de schone wasmand en het neppe bontkleed op de bank boven alles. Katten zijn gewoon leuke beesten. En wat heb je leuke foto’s gemaakt van Jack. Ik hoop dat ie het over een week nog net zo interessant vindt, z’n paleisje! Liefs, Stella.

Haha, wat een mooierd!
Mag ik vragen waar je de krabpaal hebt besteld? Ik ben voor mijn 2 schatjes ook op zoek naar een leuke/uitdagende krabpaal, maar ik weet niet zo goed waar ik moet zoeken.
Wel mooi dat jullie kat er ook gewoon in gaat liggen. Onze oude katten deden dat nooit en gebruikten de paal alleen om hun nagels aan te scherpen. Nu ik twee kleintjes heb (ze zijn al 9 maand, maar ik noem ze kleintjes) is de oude krabpaal wel aan vervanging toe 😛 Suggesties zijn welkom!

Ja, de Raponsje! Die hebben onze Noortjes (-tjes? nee dikke grote boskaters…) ook sinds ze ruim een jaar geleden als kittens bij ons kwamen wonen…
Toen gingen ze op de eerste avond met z’n tweetjes in het kleinste huisje slapen. Nu passen ze nauwelijks nog op de plateautjes (er hangen altijd wel 1 of meer poten over de rand), maar ze blijven er gelukkig nog steeds dol op.
Ondertussen zijn al wat stukken bekleding weer op hun plek gesuperglued, en wordt ie hier en daar wat kaal, maar dan stofzuig ik hem iets minder goed, kan het kattehaar dat weer aanvullen, hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *