Categorieën
Columns

Kat in de kamer

Ik lag ’s ochtends zo heerlijk in bed een beetje wakker te worden. Maar je weet hoe dat gaat na deadlinestress en een aantal weken stiekem iets te weinig slaap. Dat gaat namelijk heel lang goed, tot die dag waarop niet iedere minuut gevuld is met dingen die je móet doen en waarop je dus heus even op je gemakje wakker kunt worden of weer eventjes in slaap kunt vallen.

Wakker slapen

Dus ik deed dat, even op mijn gemakje wakker worden en net zo op mijn gemakje weer in slaap vallen. Wat zeg ik? Dat laatste deed ik niet eens – het gebeurde gewoon. Juist die kleine hazeslaapjes zijn altijd zo lekker, want je slaapt wel en je weet dat ook. Ik bedoel, hoe fantastisch is dat? Je kunt dan echt genieten van het slapen in plaats van wakker worden en roepen dat je “lekker geslapen” hebt terwijl je in werkelijkheid bedoelt dat je uitgerust wakker wordt – van het slapen zelf weet je waarschijnlijk niets meer (ik in ieder geval niet).

Dromen en avonturen

Dit zijn volgens mij ook de slaapjes waarin je gaat dromen. Hele avonturen beleef ik dan en zo intens allemaal. Vaak kan ik tot in detail navertellen wat ik nu weer heb meegemaakt. Zo droomde ik een jaar geleden (24 april 2013, om precies te zijn. Geen zorgen, dit weet ik vooral omdat ik erover getweet heb) over orka’s. Ze zwommen in rivieren langs een camping waar ik in een luxe villa verbleef en ik nam foto’s met een Nokia 3310. Of neem nu 18 mei 2013. Toen droomde ik dat ik op mijn neefje ging passen voor hij af moest zwemmen en er zat een schildpad te zonnen op een step. Een paar dagen geleden nog reed ik in mijn droom in een Audi (en het stuur “trok aan” als ik harder reed!) van een supersteile helling af. In Zwitserland. En ik durfde natuurlijk niet meer naar boven en ook niet verder naar beneden. Zo realistisch dus dat ik zelfs in mijn dromen hoogtevrees heb (al blijft het aan raadsel hoe ik überhaupt op die berg beland ben).

Levendig en realistisch

Het meest bizarre is nog hoe ontzettend echt het allemaal is en hoe levendig ik het me nu nog voor kan stellen. Dat uitzicht in Zwitserland bijvoorbeeld (en even voor de duidelijkheid, ik ben nog nooit in Zwitserland geweest) bestond uit grote, grijze bergen en heel veel groene bomen. In HD (over detail gesproken). Iets hoger in de bergen, aan mijn linkerkant, was een zeezwembad en om mij heen liepen allemaal toeristen met sokken in hun sandalen.

Gemiauw

Afgelopen week lag ik dus ook lekker te soezen en slapen terwijl mijn vriend wel al opgestaan was (en de deur open had gelaten omdat ik een paar minuten eerder nog stellig zei dat ik ook gelijk uit bed zou gaan) en man o man, die droom die ik had was zó levendig. Het ging over een miauwende kat in een kamer en het gemiauw werd luider en luider, alsof het dichterbij kwam. Plotseling schrok ik op en daar stond ‘ie hoor, naast ons bed: onze kat, verbaasd, geschokt, want oh-god-hij-is-in-de-slaapkamer (dat mag ‘ie niet). Daar schrok hij zelf ook van. Ik ook, want oh-god-onze-kat-in-de-kamer en hij mag dit niet en over een levensechte droom gesproken! Toen was ik ineens wel wakker, ja.

3 reacties op “Kat in de kamer”

Ik droomde eens dat ik was bevallen van een nest kittens (waarschijnlijk droomde ik dat ook omdat ik Mango steeds hoorde miauwen in mijn slaap).
Van die intense dromen raak ik altijd helemaal in de war als ik weer wakker ben.

Hahaha bevallen van een nest kittens, hoe kom je erbij! Ik was ook echt even de weg kwijt. Jack zit normaal in de deur opening/rent de overloop rond terwijl hij schreeuwt om eten ’s ochtends. Hij blijft altijd netjes achter de drempel dus ik had het ook totaal niet verwacht 😛

Wat heerlijk dat dromen bedrog zijn,of toch niet,na dit blog weet ik het ook niet meer.
Mijn dromen komen in iedergeval altijd uit,want ik herrinner me helemaal niets meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *