Categorieën
Studie

Je weet dat het nieuwe collegejaar begonnen is als…

Een intens schel geluid waar ik haast hoofdpijn van krijg klinkt door de slaapkamer, nog voor de wekker van mijn vriend. Stond ik toen we naar Barcelona gingen ’s ochtends vroeg gelijk naast het bed, zo moet ik me nu eruit sleuren. Ja, het nieuwe collegejaar is begonnen.

Mijn studie vind ik nog even fantastisch – of misschien zelfs fantastischer – als toen ik met mijn eerste jaar begon. Jammer genoeg betekent dat niet dat ik ineens een fan ben van vroeg opstaan. Of de megadikke readers die docenten ons aan het eind van de vakantie mailen. Dan realiseer ik me weer dat het tijd is om te gaan knallen, want je weet dat het nieuwe collegejaar begonnen is als je:

 • De wekker hoort gaan en je weet dat het niet is omdat je een vroege vlucht naar een tropisch oord hebt geboekt.
 • ’s Ochtends bijna je mascara in je mond steekt en met je tandenborstel mascara probeert op te doen. Dat krijg je met dat vroege opstaan.
 • Eerst nog blij bent als de docent ein-de-lijk een teken van leven laat zien (is die inschrijving toch gelukt!), tot je de mail opent en een syllabus aantreft. Ja, je leven is weer voorbij komend blok.
 • Heel blij wordt van die kersverse boeken. In mijn geval Atonement, In Cold Blood en Blood Meridian.
 • Niet zo blij wordt van die paar andere boeken omdat ze zo langdraaaadig zijn (na drie pagina’s begrijp ik wel hoe die vierkante centimeter gras eruit ziet).
 • Na een uur kopiëren niet alleen €10,- lichter bent, maar ook nog eens meer mislukte dan goede kopieën hebt. Om nog maar te zwijgen over het kopieerapparaat dat stuk ging…

Maar je weet vooral dat het nieuwe collegejaar weer begonnen is als je:

 • Na die twee maanden al je vrienden weer ziet en ze de oren van het hoofd afkletst.
 • Nog even die heerlijke vakantie kan herleven terwijl jullie vakantieverhalen uitwisselen.
 • Je weer heel slim voelt met al die wetenschappelijke artikelen die je niet alleen leest, maar ook nog eens begrijpt.
 • Een heel slim antwoord geeft tijdens een college. Hoera!
 • Tijdens dat zelfde college de slappe lach krijgt met een vriendin.
 • Weer een goed cijfer in de wacht hebt gesleept.
 • Even terug verlangt naar die fijne vakantie. Ik bedoel, Nederland is heel leuk, maar…
 • Agenda weer volstaat met eetdates, feestjes en afspraken. Zelfs als daar eigenlijk geen tijd voor zou zijn.

Dinsdag is het weer zo ver en ga ik de collegebanken in als derdejaars. Op naar een nieuw jaar met hopelijk net zulke goede resultaten en natuurlijk een scriptie waarbij ik mezelf versteld doe staan, maar vooral een jaar met veel goede vrienden en gezelligheid. En leuke eetdates.

10 reacties op “Je weet dat het nieuwe collegejaar begonnen is als…”

Atonement lijkt me een tof boek, ik heb die film ooit gezien en die vond ik heel mooi! En dat tandenborsteldrama herken ik, laatst toen ik nog half sliep deed ik handzeep op m’n tandenborstel in plaats van tandpasta, gelukkig kwam ik er nog net op tijd achter voordat ik de tandenborstel in mijn mond stak, haha!

Ik vind het ergens leuk omdat ik mijn studie simpelweg heel leuk vind, maar tegelijkertijd kan ik wel wat vrije dagen gebruiken. Ik heb in die twee maanden nog geen enkele dag gehad dat ik gewoon alleen maar hoefde te ontspannen en zo druk geweest dat ik echt afgemat ben. Op Barcelona na natuurlijk, maar toch. Ik ben nog niet uitgerust eigenlijk 😉

Ik wist dat het weer begonnen was doordat de hele facebookboek van de studie begon te stressen, mijn studieboeken weer eens niet afgeleverd zijn en dus drie weken vertraging hebben, en ik meteen weer zin had om aan de slag te gaan! (ja, erg hea, zelfs met drie lessen om 9 uur ’s ochtends…) Succes weer deze week 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *