Categorieën
Columns

Je eigen raam ingooien op VakantieVeilingen

Soms ben je toe aan een avondje uit bij een musical of een dagje in de watten gelegd worden bij sauna en wellness. Ik ben vast niet de enige student waarbij er eerder motten dan genoeg euro’s uit mijn portemonnee komen als ik zoiets last-minute besluit. Dan kan het bieden op VakantieVeilingen beginnen…

De musical Soul Sister is maar twee weken in Nederland. Als Tina Turner fan moet ik daar gewoon bij zijn, maar mijn portemonnee is het daar niet mee eens en die geldboom op het balkon staat er maar wat kaaltjes bij (nog steeds). Laat VakantieVeilingen.nl nu net wat mooie veilingen hebben. Wie wil er nu niet voor een prikkie kaartjes bemachtigen? Ik in ieder geval wel, want ik mag Soul Sister niet missen.

Uit vorm

Vol enthousiasme installeer ik me met mijn computer op de bank terwijl de veiling rustig doortikt. Ik heb zo mijn strategieën natuurlijk en wacht tot de laatste paar minuten. Het lijkt redelijk rustig, want het bedrag is blijven steken op €6,- terwijl er nog vijf minuten te gaan zijn. Dit lijkt haast te mooi om waar te zijn (en dat is natuurlijk ook zo, we leven immers niet in een sprookje). Ineens loopt de prijs als een razende op en ik tik mijn bod in, klik op “Bied mee!” en dan… Krijg ik zo’n schijtschermpje in beeld waarop ik mijn bod nog eens moet bevestigen, maar de veiling is al afgelopen. Ik kan wel merken dat ik uit vorm ben (hoe kan ik zo’n schermpje nu vergeten?) na die ene keer dat ik een mooi midweekje bemachtigde voor een schijntje. Ik heb me sinds die eerste en gelijk laatste keer immers nooit meer op de site begeven, maar voor deze musical maak ik een uitzondering. Een paar keer proberen kan geen kwaad en je weet nooit.

Niet genoeg

Voor ik het weet is het drie uur ’s nachts, heb ik wallen tot op m’n knieën, staan de zweetplekken onder mijn oksels en begin ik haast te schreeuwen tegen mijn laptop van frustratie. Ik-wil-die-kaartjes. Eten en drinken doe ik niet meer, de televisie ben ik volkomen vergeten en mijn blik maakt zich niet meer los van het scherm terwijl de bedragen voorbijschieten. Ik typ en ik bied. Ik typ en ik bied, telkens één of twee euro meer dan mijn voorganger. Maar nog is dat niet genoeg.

Hoog, hoger, hoogst

Zulke mensen heb je dus. Maar je hebt ook mensen die gelijk voor het harde werk gaan. Waarom een paar euro meer als je ook gewoon €12,- meer kan bieden? Het is natuurlijk niet zo dat we VakantieVeilingen.nl zo’n uitkomst vinden omdat we dan voor een appel en een ei alsnog naar die uitverkochte show kunnen, een weekendje weg op de kop kunnen tikken voor de prijs van een driegangen diner en zelfs dat laatste kun je hier bij wijze van spreken kopen voor niet meer dan wat je normaal voor een frietje zou betalen. Dus. Waarom zouden we dan proberen om het bedrag zo laag mogelijk te houden?

Gewonnen!

Daar zit ik dan, wachtend om toe te slaan. Weer gaat het bedrag langzaam omhoog, tot ineens iemand besluit om niet alleen ons te overbieden, maar vlak daarna ook nog eens zichzelf. Een betere manier om zo goedkoop mogelijk een veiling te winnen is er natuurlijk niet. Ik wacht op de volgende. Als het bedrag in de laatste minuut nog op €15,- staat, besluit ik weer een poging te wagen door €20,- te bieden in de laatste tien seconden. De tijd loopt af en… Ik heb de veiling gewonnen!

Klaar

In mijn dromen in ieder geval. In realiteit is de website gewoon wat traag met het doorgeven van alle biedingen en blijkt dat ik twee keer overboden ben. Crap. Ik ben er klaar mee. Maar nog voor ik dit blogje af heb, is er weer een scherm op de achtergrond geopend waar ik precies de tijd en biedingen kan zien. Nog één keer dan…

2 reacties op “Je eigen raam ingooien op VakantieVeilingen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *