Categorieën
Lekker lezen

Jaclyn Moriarty – Dreaming of Amelia

Ik ben misschien geen chicklitmens, maar Jaclyn Moriarty’s Dreaming of Amelia was wel een boek waar ik goed in zat. Het blijft leuk om iets te lezen dat je niet zo snel mee zou nemen als je in een boekwinkel staat, en dat het dan een wat-gaat-er-gebeuren boek blijkt te zijn. Wat er uiteindelijk gebeurt?

Dat ga ik lekker niet vertellen, want ik wil het natuurlijk niet verpesten.

Vind ik leuk

Ik heb het vorige keer ook al gezegd, en ik blijf erbij dat ik de schrijfstijl en opbouw van het verhaal enorm knap vind. Iedere email en ieder essay is een puzzelstukje dat aan het eind moeiteloos op zijn plaats valt. Dreaming of Amelia zit vol met verrassende wendingen, zeker de tweede helft van het boek. Moriarty’s schrijfstijl is consequent en erg karakteriserend voor de karakters. Daarmee bedoel ik dus dat ieder karakter een eigen schrijfstijl heeft, eigen woorden, noem het maar op. Immers, jij praat toch ook anders dan dat bekakte buurmeisje of die gangsta aan de overkant van de straat? Door ieder karakter zo’n specifieke schrijfstijl te geven, komen ze een beetje tot leven.

Vind ik niet leuk

Ik zeg een beetje, want ik heb niet het gevoel dat de karakters heel erg groeien. Misschien zijn het wel te veel karakters om ze echt diepte te geven. Aan de andere kant heeft J.K. Rowling nog veel meer karakters in haar Harry Potter-serie gestopt en zij hebben een stuk meer diepte. Het gebrek aan ontwikkeling zou wel eens kunnen zijn waarom ik niet zo gek ben op chicklits. Niet dat dit een typische chicklit is, maar toch. Want zelfs al vind ik de chicklitfeel niet zo fantastisch, Dreaming of Amelia is wel weer net wat anders en leest lekker weg. Zeker voor op vakantie is het een prima boek.

Lekker Lezen

Jaclyn Moriarty – Dreaming of Amelia
ISBN: 9780330512886
Uitgeverij: Pan Macmillan
Prijs: €9,99

2 reacties op “Jaclyn Moriarty – Dreaming of Amelia”

Hee!
Wat leuk dat je er een review over geschreven hebt! (ik raadde mijn zus aan hem te lezen) Ik heb alle boeken van Moriarty gelezen, en ik moet zeggen dat ze een van mijn lievelings schrijvers is! Wie weet vind je het leuker als je meerdere boeken gelezen hebt, bijvoorbeeld de boeken die zich voor hun examenjaar afspeelden.
Xx Mirjam

Ja Mayke was er heel enthousiast over dus ik was ook nieuwsgierig! Ben best benieuwd naar de rest van de serie 🙂 Zelfs als boeken van een serie los van elkaar gelezen kunnen worden, zijn ze toch als serie het leukst 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *