Categorieën
Columns

Ik houd niet van roze

Of roze mijn lievelingskleur is. Telkens weer verbaas ik me over die vraag, terwijl degene die het vroeg nog verbaasder is over mijn antwoord. Nee, ik houd niet van roze. Ik houd van rood en turkoois. Waarom niemand mij gelooft?

Vroeger verzette ik me ook al tegen roze. “Rood mama, ik wil rood,” zei ik altijd als ik weer iets uit moest zoeken. Toch eindigde ik in groep 8 met een roze Didl-agenda of een mooi, roze elastiek in mijn haar. Maar daar bleef het toch wel bij. Voor mij geen Barbieroze slaapkamer (maar een dolfijnenkamer: blauw met zachtgeel) en uiteindelijk zelfs rood toen ik een rozenkamer kreeg. Maar geen roze. O nee. En toch kijken mensen me met een scheef hoofd aan als ik beweer dat ik echt niet zo van roze houd.

Website

“Maar je website is roze,” zeggen ze dan. Goed, daar kan ik ze geen ongelijk in geven. Alleen… dat roze valt toch wel mee? Alleen de achtergrond is zachtroze, de titels zijn roze en alle links zijn roze. Vooruit, bijna alle introplaatjes matchen bij mijn roze lay-out. Misschien is Schrijfmeisje.nl iets rozer dan ik van tevoren in gedachten had, maar ik vind het mooi. Bovendien, er komen voornamelijk vrouwen. Horen vrouwen niet van roze te houden?

Kleding

“Roze staat mij gewoon goed,” geef ik als argument wanneer ze naar mijn kleding wijzen. In zwart, bruin, grijs of nudetinten word ik zo’n bleekscheet. Voor ik het weet loop ik weer met een roze kledingstuk de winkel uit of hijs ik me in mijn roze panty. In 2006 huppelde in rond in een roze bikini, en na één jaartje in een turkooizen bikini te hebben rondgehuppeld, ben ik nu weer terug bij af met… een roze bikini. Het gaat allemaal vanzelf: ik kom pas tot de ontdekking dat ik weer iets roze erbij heb, als iemand me erop wijst dat ik vast en zeker van roze houd. Ik heb zelfs een roze bril gehad, en dan bedoel ik niet alleen die van het verliefd zijn.

iPhone

Mocht ik bij bovenstaande argumenten toch nog enigszins overtuigend overkomen, dan gaat het meestal mis op het moment dat ik mijn geliefde iPhone tevoorschijn haal. In een knalroze hoesje. Dat terwijl ik ook uit paars of turkoois (!) had kunnen kiezen. Ik heb tijden op de turkooizen geaasd. Voor ik het wist werd er aangebeld, en kreeg ik het roze hoesje wat geen fout was van de verkoper, maar ook niet van mij. Omdat ‘ie gewoon het mooiste was. Nu hult mijn iPhone met zijn roze siliconen hoesje zich in een zelf gehaakt hoesje. Roze.

Help mij

Help! Er is een invasie van roze in mijn leven waar ik niet onderuit lijk te komen. Mijn bureaubladachtergrond is tot nu toe ongedeerd, net als mijn schoenen en ons huis (al maak ik me over dat laatste geen zorgen). Maar ik houd echt niet zo van roze. De kleur is oké (vooral in de vorm van een beschuitje met muisjes), maar meisjesachtig. Ik zal best een beetje meisjesachtig zijn, maar geen roze auto voor mij. Ik wil rood. En turkoois.

8 reacties op “Ik houd niet van roze”

Haha 😛 Ik houd echt niet van roze, tenminste, qua kleding kan het nog wel leuk zijn, maar ik heb het probleem dat ik altijd automatisch naar blauw grijp. Wat dat betreft ben ik niet zo meisjesachtig. Als ik nu zo in mijn kamer rondkijk, is het enige roze mijn markeerstift haha.

Ik had altijd een bloedhekel aan roze. Als klein meisje dan. En aan de Spice Girls, Barbies, My Little Pony’s en alles wat kleine meisjes leuk horen te vinden.

En nu vind ik de Spice Girls leuk, ik typ dit op een roze laptop in een roze browser terwijl ik naar roze telefoonhoesjes kijk.

Het heeft toch wel wat, al zou ik niet snel roze dragen. Hoewel mijn vriend vrijdag een roze hardloopbroek voor me heeft gewonnen, en ik daar heel blij mee was, maar dat terzijde.

Wel zou ik heel, heel, HEEL graag een roze Range Rover willen. Met glitters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *