Categorieën
Studie

Hoera, het is weer gelukt!

Ik weet niet wat het is, maar iedere keer als ik voor een mijlpaal ergens naartoe moet, gaat het mis met de treinen: toen ik onderweg was naar het eerste college van mijn master, op mijn eerste stagedag en ook gisteren met mijn scriptiebeoordeling. Maar het goede nieuws is dat het gelukt is, alweer!

Vlekkeloos

Ik stond voor dag en dauw op (nee echt, de zon was nog niet op om 05:00) zodat ik een trein eerder kon pakken (je weet nooit) en even later zit ik – jawel – in een trein die niet alleen op tijd vertrekt (want we weten dat het ook anders kan), maar die ook nog eens op tijd aankomt in Zwolle. Opgelucht begin ik aan mijn overstap.

“Rijdt niet”

Zeg nu zelf, hoe veel kan er mis gaan als je alleen maar naar de andere kant van het perron hoeft te lopen en je daar de geplande vijf minuten voor hebt? Nou, meer dan je denkt, want in eerste instantie lijkt er niets aan de hand, maar als ik wat dichter bij het bord kom, dringt ineens tot me door wat er staat, en dat wat er staat niet “07:17” is, maar “07:47,” met onderaan, in kleine lettertjes over die van zeventien over: “Rijdt niet.” Op dat moment denk ik ongeveer zes dingen tegelijk, variërend van “waarom? Waarom? WEET IEMAND WAAROM?” tot “you’ve got to be kidding me” (alsof ik nog niet zenuwachtig genoeg was). Maar het is geen grapje en ik moet toch echt nog een treinuur naar het noorden. Op zoek naar een oplossing.

Op perron 14

Die vond ik op perron 14: een sprinter naar Groningen, waardoor ik alsnog om stipt 09:00 uur zenuwachtig zit te zijn in het kantoor van mijn scriptiebegeleider. Na vier maanden bikkelen was dit dan eindelijk hét moment: dat ene cijfer waar je het allemaal voor doet (en wie mij een beetje kent, weet dat ik het niet voor minder dan een acht doe). Want terwijl het op Schrijfmeisje de afgelopen (en ik durf het bijna niet te zeggen) vijftig dagen angstvallig stil was, heb ik echt geen seconde stilgezeten. Op 6 mei begon ik aan mijn fulltime stage bij Nationale Opera & Ballet en als ik dan thuiskwam, gekookt en gegeten had, ging ik ijverig verder met mijn scriptie om uiteindelijk 17.918 woorden (zeventienduizendnegenhonderdenachtien!) in te leveren, goed voor een totaal van 103 pagina’s van cover tot en met de laatste appendix (ik wil niet weten hoe veel bomen nodig zijn geweest om dit ding twee keer te kunnen printen).

Het is weer gelukt!

En goed voor, zo vertelde mijn begeleider, niet die beoogde acht, maar zelfs een 8,5! Natuurlijk heb je hoop als je daar binnenkomt, maar je weet het nooit zeker en als je begeleider dan begint met het bericht dat je boven de acht zit, dan valt je mond wel even open, want een 8,5 is niet alleen een prachtcijfer en mezelf overtroffen hebben, maar het is ook nog eens een negen op mijn diploma. En bovenal: het is me weer gelukt en daar ben ik heel erg trots op!

P.s. Ik ben dus weer terug en ga lekker bloggen wanneer ik daar tijd en inspiratie voor heb in plaats van volgens een vast ritme, gewoon omdat ik dat fijner vind met stage (maar ik verwacht wel minstens één keer per week. Of meer. Oké, we zien wel)!

11 reacties op “Hoera, het is weer gelukt!”

Wauw, wat een prachtig cijfer! Ben je nu cum laude geslaagd? 🙂 (Weet niet hoe het met je andere cijfers zit). Ik baal zo ontzettend dat ik in een her heb, want ik doe het vaak ook niet voor minder dan 7’ens :'( (Het is maar een tentamen hoor, geen scriptie).

Nog niet, want ik moet mijn stage nog afronden! Maar als ik dat met een 8 of hoger doe, dan ben ik inderdaad cum laude geslaagd 🙂

Herkansen is stom 🙁 Heel veel succes, ik duim voor je dat je het haalt (met een 7 of meer natuurlijk 😉 )

Goed gedaan schijfmeisje,,ik had er een bijzonder goed gevoel over en dat is gelukkig uitgekomen.
Ben blij dat je weer wat meer tijd heb voor je blog,heb het erg gemist,maar wist dat het voor het goede resultaat was.
Gefeliciteerd met het prachtige cijfer.
Kijk al uit naar je volgende blog.

Dankje!

Ik heb eigenlijk niet over mijn stage geblogd, dus het staat (nog) nergens hier 😉 Ik loop stage bij Nationale Opera & Ballet op de Marketing, Communicatie & Verkoop-afdeling, waar ik mij voornamelijk met redactionele dingen bezighoud 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *