Categorieën
Studie

Hoera, het is gelukt!

Nietsvermoedend zat ik te studeren. Of beter gezegd, was ik op zoek naar motivatie om te studeren, want gisteren wilde het gewoon even niet. Ineens zag ik een mailtje verschijnen en ik durf haast te zeggen dat mijn hart even oversloeg. In films zie je mensen op zo’n belangrijk moment desbetreffend mailtje ongeopend in hun mailbox laten staan, maar ik twijfelde geen seconde en klikte.

“Ik heb een ACHT voor mijn scriptie!” schreeuw ik in de telefoon tegen mijn vriend, die toevallig net van vliegtuig A naar B overstapte. Wat een timing. Zijn stem had wat bezorgd geklonken toen hij opnam – immers, ik bel nooit als hij voor zijn werk weg is. Snel ratel ik mijn verhaal: “Hoi leukerd, heb je even drie seconde de tijd want ik moet je nu iets vertellen,” en terwijl hij amper “Ja hoor, we wachten op onze overstap” kan zeggen, schreeuw ik mijn cijfer in zijn oor om vervolgens erachteraan te roepen dat ik ècht niet ga huilen van blijdschap en schrik (inclusief geloofwaardige brok in mijn keel).

Schrikken

Ik wist namelijk niet wat ik zag toen ik een halve minuut daarvoor de mail opende. Een acht. Even overviel het me. Na drie weken en een weekend was ik haast vergeten dat ik op dat cijfer wachtte. Ik las het mailtje en de beoordeling nog een keer en toen bedacht ik me: het is me gelukt! Het moment waarop ik me dat realiseerde greep ik naar mijn iPhone om mijn vriend te bellen. Na ons korte telefoontje drong het een beetje tot me door. Dat concentreren kon ik de rest van de dag wel vergeten, maar wat moest ik dan? Oja, mijn ouders bellen. Die hebben praktisch sinds het begin van deze studie geen cijfer meer te horen gekregen (terwijl ik niets te verbergen heb) en dit is toch wel een bijzonder iets, want zo’n scriptie schrijf je niet één, twee, drie. Nee, tweeënhalve maand adem je die scriptie. Je staat er mee op, brengt er de dag mee door en gaat er vervolgens weer mee slapen.

Trakteren

Om mijn geslaagde project te vieren, trakteer ik op mijn favoriete quotes uit Jeremy Clarksons columns die ik geanalyseerd heb voor mijn scriptie.

“Cars do not shit in the streets” (“Environmentalists” in The Top Gear Years).

“My wife said after a drive from Chipping Norton to Wiltshire that she’d averaged XXX miles per hour (censored because I need someone to drive me home from parties)” (“Ageing” in The Top Gear Years).

“Thozzzzze in favour say that it will make price discrepancies more obvious, that we’ll be able to see how much cheaper a Ford Focus is in France if they’re using the same money. But this is rubbish. Even I, with the mental agility of a horse, can convert pounds into Francs without moving my lips” (“The Euro” in The Top Gear Years).

“Then you have America’s only sports car – the Corvette. Oh please. A Corvette is a ship” (“The Euro” in The Top Gear Years).

“This would mean not changing gear until they hit the red line and fancying lap dancers” (“Women” in The Top Gear Years).

“In fact, you’ve got to stop eating all forms of animal products. No more milk. No more cheese. And if it can be proven that bees fart, then no more honey either” (“Save the Planet, Eat a Vegan” in For Crying Out Loud!).

“Stop carefully and think: have you ever seen a French person on a foreign holiday? Italy is full of Germans. Spain is full of Brits. Greece is full of dust and homosexuals. The Dutch are everywhere. The Swedes are all dead, and is that someone with a strimmer? Oh no, hang on. It’s a party of Americans coming up the hill” (“Why Brits Make the Best Tourists” in For Crying Out Loud!).

“Take Britney Spears as a prime example. Occasionally you hear what is obviously her own voice but for the  most part it’s a computer interpretation, and, as a result, it sounds as if she’s coming at you via an answering machine” (“I’m Just Talkin’ ‘Bout My Generation, Britney” in The World According to Clarkson).

“All Cologne-registered cars this year begin with KUT, which is Dutch for the worst word in the world” (“America, Twinned with the Fatherland” in The World According to Clarkson).

Het enige dat mij nu nog rest is genieten van dat trotse gevoel en dit blok al mijn punten halen, want dan ben ik in theorie afgestudeerd! Al ga ik in het laatste blok nog even door met het feestje, gewoon omdat het kan en er een te leuk vak gegeven wordt. Maar die scriptie heb ik in ieder geval in mijn zak, en hoe!

13 reacties op “Hoera, het is gelukt!”

Laura wat goed! Gefeliciteerd:) En ik twijfel er niet aan dat dit mooie cijfer geheel terecht is – als jij ergens voor gaat en er veel tijd in stopt wordt dat iets moois. Een kwaliteit om trots op te zijn denk ik zo. Geniet na! Xx

Ah wat goed! Gefeliciteerd! Ik ben superblij voor je, ik kreeg serieus een beetje kippenvel terwijl ik het las, omdat ik me zo goed kan voorstellen hoe spannend het kan zijn om zo’n mailtje te openen. En een 8 ook nog, jeetje, daar mag je heel trots op zijn. Goed gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *