Categorieën
Prinsessendingetjes

Hiermee tover ik mijn ontplofte poedellook in machtige manen

Het is me al zo vaak gebeurd dat ik in de supermarkt stond en een wildvreemde over mijn haar begon. Ja, het is mijn eigen haarkleur en nee, ik stop er geen hele bus haarlak in. Sterker nog, ik hèb geen eens haarlak. Hoewel haarverzorging een weinig besproken onderwerp is op de beautyblogs, is juist dit hetgeen dat mij het meest bezighoudt, te beginnen met die megastash van mij.

Ik heb geen föhn

Stiekem moet ik soms grinniken om het ongeloof van mensen die horen dat mijn krullen van mijzelf zijn en dat ik niet alleen nooit een krultang gebruik, maar dat ik er niet eens een heb. Sterker nog, ik heb zelfs geen föhn. Niet dat ik die mis, tenzij ik een skinny jeans aan heb en als een verzopen kat thuiskom, de broek uit wil doen om te douchen en ontdek dat die natuurlijk aan mijn benen geplakt zit. In zo’n situatie komt een föhn goed van pas, maar voor mijn haar? Nee, dat is vragen om de poedellook en geloof me, die wil je echt niet.

En het duurt ook geen uren

Dat ik geen föhn of krultang gebruikt neemt niet weg dat het algemene idee is dat ik minstens een uur nodig heb ’s ochtends. Goed, dat is opzich wel waar, maar niet voor mijn haar. In dat uur trek ik namelijk een outfit uit de kast (fashionista als ik ben staat iedere combinatie mij), doe ik mijn haar, smeer ik wat make-up op, poets ik mijn tanden èn ontbijt ik, waarbij mijn haar in totaal zo’n tien tot vijftien minuten in beslag zal nemen. Best weinig, als je het mij vraagt, en als je nagaat hoe veel, lang, zwaar en bovendien krullend haar ik heb.

Schrik niet

Niet alleen is het feit dat ik er zo kort mee bezig ben voor de meesten een shock, het feit dat ik er niet een halve drogisterij aan producten in smeer komt net zo hard aan. Om preciezer te zijn, ik gebruik momenteel niet eens shampoo, maar daarover binnenkort meer. De teller van mijn gehele productenstash – schrik niet – staat op twee: een conditioner en een styling gel.

Bad borstel

Natuurlijk moeten mijn wilde manen in toom gehouden worden. Dat doe ik door het vooral niet te borstelen (maar ik heb wel een borstel). Als ik het al ‘borstel,’ dan doe ik dat alleen als mijn haar nat is en met een grove kam. Verder heb ik een elastiek (voor bad hair days, zodat ik een staart kan maken of voor warme dagen, zodat ik het kan invlechten) en twee – ja, echt – schuifjes, voor semi hair days, zodat ik het naar achteren kan doen (of als mijn oorbellen gezien moeten worden, die dagen heb je ook wel eens).

Als laatst en gelijk ook meest essentieel heb ik een plantenspuit en een t-shirt, om mijn haren mee nat te maken en mee te drogen op de dagen dat ik het niet was.

Overzicht

Om ervoor te zorgen dat jullie niets gemist hebben uit mijn megastash, is hier nog een overzicht van mijn haarspulletjes:

  • Plantenspuit
  • T-shirt
  • Grove kam
  • Borstel
  • Elastiek
  • Twee schuifjes (goed, en een berg reserveschuifjes)
  • Conditioner
  • Styling gel

Waarom?

Ik gebruik geen shampoo, borstel mijn haar niet en vermijd handdoeken. “Waarom?” zul je je misschien afvragen. Het antwoord is simpel: om ervoor te zorgen dat ik niet verander in een poedel. Krullen zijn namelijk heel fijn, maar vragen ook wat aandacht als je wilt dat ze gezond zijn en niet pluizen waardoor je op het zusje van Lassie (geen poedel trouwens) gaat lijken. Sinds kort ben ik een nieuw haaravontuur begonnen waar in Europa vrij weinig over bekend is. Mijn kapster had er geen idee van. Om ervoor te zorgen dat mijn vriend niet gek wordt van mijn bevindingen, omdat ik denk dat veel meer mensen er iets aan kunnen hebben en omdat het een te lang verhaal is om in één artikel te proppen zonder dat jullie in slaap vallen, zullen er binnenkort artikelen verschijnen over haar, krullen, producten, technieken en avonturen, en vooral over hoe je de ontplofte poedellook kan omtoveren in machtige manen.

10 reacties op “Hiermee tover ik mijn ontplofte poedellook in machtige manen”

Hahahaha, ik moest lachen. Ik vind dit veel leuker om te zien en om te lezen dan een hele waslijst met beauty producten die iemand in z’n haar gooit. En ik wil ook weten wat je met dat T-shirt doet! Zodat er geen losse haren op je kleren komen? Of om je haar mee in te wikkelen? Ik zit op het puntje van mijn stoel 😉

Veel nuttige informatie over krullen heb je hier verzamelt! Mijn haar lijkt best op dat van jou, denk ik, in ieder geval qua krulpatroon een beetje 2b/2c/3a-achtig (en zelfs de kleur..), plus mijn haar is best wel zwaar. Dus ik vroeg me af welke 2 producten je gebruikt, aangezien ik het net niet goed kan zien op de foto.
Ik volg de curly girl methode al, maar dan met low-poo en dat werkt best aardig (plus ik borstel mijn haar niet meer droog, wat een verschil!). Ik zou echter no-poo ook nog wel een kans willen geven.

Hoi Charlotte,

Die foto is al behoorlijk verouderd. Ik zweer bij Kinky-Curly Knot Today als detangler en soms als leave-in, en Kinky-Curly Original Curling Custard als styler. Ik doe ook low-poo 🙂 No-poo heb ik meerdere malen geprobeerd, maar daar krijg ik geen blije krullen van helaas. Ben benieuwd of het voor jou wel werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *