Categorieën
Columns

Het mysterieuze geluid uit de koelkast

Mijn buik begint om stipt 12:00 ’s middags te rommelen – geen grap. Laatst dus ook, en als ik thuiswerk, maak ik altijd een uitgebreide lunch. Ik trok de koelkast open en hoorde plots een vreemd geluid.

Wat is dat?

Ik schrok. Het was niet mijn rommelende maag en het was ook niet het zware gebrom en gezoem dat de koelkast uitkraamt als hij het er zwaar mee heeft. Het was iets nóg onbekenders (want echt, je wilt niet weten hoe vaak ik ’s avonds denk: “Wat is dit nu weer?” en dat het dan gewoon de koelkast blijkt te zijn), maar zeg nu zelf, hoe veel geluiden maakt een koelkast nou?

Niets

Mijn eerste reactie was natuurlijk de koelkast in duiken om te kijken of ik het nog een keer hoorde, of het misschien uit de koelkast kwam. Niets. Ik bewoog de deur een beetje heen en weer. Niets. Vervolgens deed ik de deur helemaal dicht en weer open. Nog steeds niets. Schouderophalend ging ik verder met mijn lunch voorbereiden om me vervolgens om te draaien en de stoel erbij te pakken zodat ik bij de slaschaal in het bovenste keukenkastje kon.

Nog een keer

Precies op dat moment hoorde ik het weer en dit keer zag ik het ook: twee pretoogjes keken me verbaasd en ondeugend aan. Daar stond Dee Dee hoor, haar lichaampje in starthouding, om vervolgens weer te gaan, rennend over de toetsen van de elektrische piano. Je raadt het al: die stond natuurlijk aan (dankzij ditzelfde poesje.

En de koelkast? Die heeft uiteraard nooit een kik gegeven (afgezien van z’n normale gebrom en gepruttel).

5 reacties op “Het mysterieuze geluid uit de koelkast”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *