Categorieën
Modepopje

Help! Wat moet ik aan?

Ik roep altijd dat ik geen modepopje ben en me niet druk maak wat ik draag, maar sta toch vaak een halfuur in mijn kledingkast te tobben. Vooral op de eerste lentedagen, zoals deze. Bij het zien van de zon denk ik gelijk dat het twintig graden is en haal een zomers jurkje tevoorschijn.

Natuurlijk is dat een beetje enthousiast en beteuterd hang ik het weer terug (ik sta altijd te popelen om mijn zomerkleding weer aan te doen). Maar wat dan? Het één is te winters, het volgende te zomers. Dat zit niet lekker, daar ben ik te bleek voor, het is nog te vroeg voor een witte broek. Voor ik het weet ben ik bijna mijn hele kast door geweest en kom ik tot de conclusie: ik heb niets om aan te trekken!

Bron: weheartit.com

Uitpuilende kasten

Mannen snappen er vaak niets van. Zo veel kleding en toch weten vrouwen niet wat ze aan willen. Ik heb geen uitpuilende kast, maar een hoop vrouwen wel. Althans, in de UK (Daily Mail). Daar werd een onderzoek gedaan en guess what? We hebben ook nog eens groot gelijk! Onze kasten barsten soms bijna uit hun voegen, en wat blijkt? Dat komt omdat we tot wel vier (ja vier!) verschillende maten hebben hangen.

Hoopvol

Het zou me niets verbazen als ik zelfs nog meer maten heb hangen. Blijkbaar koesteren we allemaal de hoop dat we dat ene, kleinere maatje toch weer passen op den duur. Soms kopen we zelfs iets een maat kleiner, om ons er vervolgens met een schoenlepel in te persen. Of gewoon helemaal niet, omdat het ècht te klein is. Dan hangt het kledingstuk maar een beetje stoffig te worden. En ach, het is toch handig om wat achter de hand te hebben? Kan altijd weer van pas komen.

Bron: weheartit.com

Betekenisvol

Sommige kledingstukken zullen overduidelijk nooit meer passen. Maar die ene keer dat je voor het eerst met die jongen zoende, of dat bijzondere gala of… Zo kunnen we wel duizend smoesjes bedenken om dat leuke jurkje toch te bewaren. En dat doen we dan ook graag (tenminste, een kwart van ons wel). Afscheid nemen van die dure stukken is ook niet ons ding. Wie weet kun je het toch nog aantrekken. Ooit. Of niet.

Voorjaarsopruiming

Misschien is het tijd voor een grote opruiming, denk ik bij mezelf. Uiteindelijk trek ik een witte broek en een fleurig shirtje uit de kast. Hmm, die broek kan wel op marktplaats. En dit jurkje wat niet meer past heeft potentie om als rokje door het leven te gaan. Dit zou best eens iets kunnen worden.

Bron: weheartit.com

Één reactie op “Help! Wat moet ik aan?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *