Categorieën
Koptelefoon op

Hadewych Minis – Invite You

Jahaaa, hij is er! Ze is al te horen als de opgewekte stem van de Kruidvatreclames, maar van haar kersverse nummer word ik pas echt blij. Hadewych Minis (nee, niet de mol, maar de winnares) bracht begin maart Invite You uit. Vind ik leuk.

Hadewych heeft er al op los geacteerd. Ze was te zien in onder andere Phileine Zegt Sorry, Floor Faber en natuurlijk in Wie Is De Mol 2012. Maar ze is van meer markten thuis en dat zien we al aan de achtergrond van haar Twitterpagina, waar ze met haar basgitaar te bewonderen is. En dat is Invite You ook: Hadewych en haar basgitaar.

Fotografiecredit: John Spijkers

Verrassing

Maar wat moest ik nu precies verwachten van dit nummer? Afgelopen zomer had ik een voorproefje kunnen krijgen tijdens de Parade (ik heb overwogen om te gaan), waar ze de muziekvoorstelling Hade Part One speelde. Dankzij dat succes is ze in de studio beland. Met de Twitterachtergrond in gedachten stelde ik me twee dingen voor: of een meisje dat de pan uit rockt, of iets heel lieflijk en extreem meisjesachtigs (door dat geweldige jurkje). Ik had er niet meer naast kunnen zitten.

Elegant

Binnen drie seconden hoor je een heel andere stem dan we gewend zijn van de Kruidvatreclames. Ik ben al snel verkocht, want ik houd van een stem die soms een beetje hees klinkt. Het nummer is heel elegant, en heeft een jazzy feel. Toch zou ik het geen jazz noemen. Het is iets anders.

Maar wat?

Sexy, zou ik zeggen. En vooral anders dan anders. Er is zo veel muziek, en Hadewych heeft een heel eigen sound, zoals ze dat bij al die talentenshows noemen. Invite You heeft een fijne flow, is luchtig en maakt me een beetje dromerig. Ik heb het nummer op repeat staan en ik kijk dan ook uit naar Hadewychs volgende single, die we hopelijk binnenkort kunnen verwachten.

2 reacties op “Hadewych Minis – Invite You”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *