Categorieën
Lekker lezen

Grace McCleen – The Land of Decoration

Op vakantie heb ik eindelijk naar hartelust kunnen lezen en zo las ik nog voor de landing van het vliegtuig (oké, slechts een paar minuten ervoor) The Land of Decoration uit. Halverwege het boek was ik behoorlijk positief en hoopte ik aan het einde betoverd te zijn. Is dat ook werkelijk gebeurd?

Vind ik leuk

De vorige keer schreef ik dat het niet zo leuk vond dat die kinderlijke stem weg leek te gaan. Alsof het boek mijn klacht aanhoorde, kwam die stem vlak na de helft weer terug. Een enorme opluchting, want het was juist één van de dingen die dit boek zo leesbaar en realistisch maakten. Of nee, het maakte het boek vooral heel knuffelbaar. Het knapste vind ik nog dat het verhaal steeds volwassener werd, en het contrast met de kinderstem is een verademing. Best verrassend, want je zou verwachten dat het onnatuurlijk overkomt.

Vind ik niet leuk

Dat het boek me niet betoverd heeft. Ja, het is absoluut een bijzonder boek, maar de tweede helft miste ik de magie een beetje. Sterker nog, ik vond het best duister en sinister worden. Dat is niet persé erg, maar daardoor verdween het sprankelende dat het verhaal zo luchtig hield. Neemt niet weg dat ik dit boek een aanrader vind. Voor meisjes, natuurlijk.

Lekker lezen

Grace McCleenThe Land of Decoration
ISBN: 9780701186821
Uitgeverij: Chatto & Windus
Prijs: €21,99

2 reacties op “Grace McCleen – The Land of Decoration”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *