Categorieën
Koptelefoon op

Goed begin: Golden Earring

Het zijn misschien geen jonkies met Bieber-kapsels (thank God!), maar het zijn zeker geen oude sokken. Wat ze wel zijn? Steengoed. En energiek! Als ik terugdenk aan de drumsolo van Cesar Zuiderwijk… Er leek geen einde aan te komen. Dat ze ons vanavond maar weer op zo’n topoptreden trakteren.

Niet voor oude lullen

Golden Earring bestaat al heel wat jaartjes en dus verwachtte ik een publiek dat zelf ook al heel wat jaartjes bestond. Zoals mijn vader bijvoorbeeld, die op die dag een nieuw jaartje vierde (dit was bij het concert op 29 oktober 2011). Maar ik sloeg de plank toch redelijk mis met mijn vooroordeel en kwam terecht in een mix van jong en oud. Met jong doel ik niet op mezelf, maar op ècht jonge fans. Ik roep altijd dat Golden Earring echt niet voor oude lullen is, maar de vaak vragende blikken van mijn leeftijdsgenootjes deden me een beetje twijfelen. Na dat concert ben ik overtuigd: Golden Earring is (leef)tijdloos.

Geen gepor

Het publiek kon bij lange na niet Ahoy of de HMH vullen, maar gelukkig hoefde dat ook niet. De relatief kleine zaal in de Meenthe (in Steenwijk, ver weg) was uiteindelijk bomvol. Zonder dat ik iedere minuut weer een elleboog in mijn oog kreeg (sowieso moeilijk met een bril) of een douche van bier inclusief heerlijk aroma onderging. Best fijn om zo te kunnen genieten van muziek! Correctie, goede muziek.

Knusse ‘kleinte’

De Meenthe is weliswaar klein, maar dat maakte de show er niet minder om. Ik was diep onder de indruk van de belichting en over het geluid viel ook niets te klagen. De sfeer? Gezellig, een beetje knus door de grootte (want ‘kleinte’ is geen woord) van de hal en vooral heel tof. Door de band.

Wilde of grijze haren?

Wat kunnen ze losgaan, zeg, die Rinus Gerritsen, George Kooymans, Barry Hay en Cesar Zuiderwijk. Vooral Cesar Zuiderwijk. Wat een fantastische drummer. Geen seconde heb je de indruk dat ze al best wel een beetje oud zijn. Wilde haren? Die zijn ze nog niet kwijt. Grijs? Een beetje dan, maar dan ook alleen het haar. De muziek en het optreden zijn zo dynamisch als wat. Golden Earring rockt de pan uit, zoals het een goede rockband betaamt.

Flashback

Ga mee terug in de tijd met een filmpje van Radar Love, en geniet! Dit is Golden Earring in San Francisco, 1973.

2 reacties op “Goed begin: Golden Earring”

Wat een super artikel, geweldig optreden daar in Sanfrancisco.
ik kan ieder kind aanraden zo’n concert kado te doen aan een ouder en anders bellen ze mij maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *