Categorieën
Notities

Facebook-vrije week

Ken je dat, dat je ‘even’ op Facebook gaat omdat je eindelijk drie zinnen voor dat essay hebt geschreven en je best een korte pauze in mag lassen? En dat het ineens een halfuur later is en je precies weet wie wanneer waar was, maar je geen woord opgeschoten bent met dat essay?

Ik ken dat maar al te goed. Dat ik ‘vlug’ op Facebook kijk en daarna zonder moeite kan vertellen wie slecht geslapen heeft, wie aandacht wil, wie net op vakantie is geweest (dankzij dat overvolle album) en wie voetbal heeft gekeken en vandaag dus niet te genieten is. Maar om heel eerlijk te zijn interesseert het me allemaal maar weinig. Het meeste dan (die vakantiefoto’s waren best leuk!).

Kletsmajoor

Als ik dan eindelijk besluit om weg te gaan, doet mijn hand iets heel anders. Ineens klikt de cursor op ‘chat’ en voor ik het weet hang ik de kletsmajoor uit in de chatbox. Nee, dat schiet lekker op. Vooral omdat kletsen met iemand veel leuker is dan een stel statussen lezen, blijf ik nóg langer hangen. Ondertussen schrijf ik wel wat zinnen van mijn essay, maar je weet hoe dat gaat. Productief is in ieder geval niet het juiste woord.

Week zonder Facebook

Annemarie heeft laatst een week lang haar iPhone niet aangeraakt en afgelopen maandag las ik dat Maris van Mcdid.nl een week zonder Facebook zou doen. ‘Dat kan ik ook!’ dacht ik gelijk, terwijl ‘maar nu is niet handig’ er onmiddelijk achteraan kwam. Mijn smoesje? Ja, jeetje. Stel je voor dat ik met iemand van de uni moet overleggen? Ik ben niet eens verslaafd, maar wat zou het fijn zijn als ik niet meer de godganse dag (als ik achter de computer zit) ‘even’ kijk wat de rest van de wereld uitspookt. Of me erger aan het feit dat iemand subtiel laat weten dat er iets is, en vervolgens de hele wereld het uit diegene moet trekken. Of dat diegene ‘het wel mailt’ naar de persoon die het vroeg. Je kent het wel.

Geen Facebook voor mij

Facebook is een beetje wat MSN voor mij ooit was: het staat altijd op de achtergrond aan. Voor MSN ben ik inmiddels te bejaard (ik kan niet meer meekomen met dat bR33zAh-taaltje), dus dat heb ik al lang de deur uit gedaan. Tijd om nu wat productiever te worden en Facebook (zowel website als app) volledig links te laten liggen. Wat een heerlijk idee: een week lang rust. Ja, ik ga er vanuit dat ik het volhoud. Ik bedoel, voorlopig houd ik het (op het moment van schrijven) al bijna elf uur vol (zelfs al was ik zo’n zeven uur daarvan aan het slapen). En ja, ik denk dat ik helemaal niets mis. Wat dacht je van die productiviteit? Kom maar op met dat 4,500 woorden essay en een scriptieonderwerp…

Ik ben natuurlijk wel gewoon per mail, telefoon of brievenpost bereikbaar. Mocht je me nodig hebben of missen.

10 reacties op “Facebook-vrije week”

Haha wat een leuk artikel en zoveel herkenbare dingen! Succes met je facebook-vrije week meid, gaat je lukken! Een tip voor als de week voorbij is: check alleen je notificaties en nooit – maar dan ook nooit – naar beneden scrollen want dan ben je te laat (zoals ik zojuist; opeens zag ik weer een leuke blog van Laura, oh even lezen, oh even een comment plaatsen ennnnnn: een kwartier verder maar nog niks geleerd voor introductie oudheid:p)

Dit is ook wel wat voor mij om te doen. Jeetje, wat herkenbaar! Volgende week beginnen mijn tentamens en omdat ik een flinke achterstand heb opgelopen moet ik echt hard aan de bak momenteel. Maar ook vandaag heb ik nog niets gedaan en vooral veel op FB rondgekeken. Wat ik ook totaal niet interessant vind trouwens. Ik ga met je mee doen, hoppa FB uit en boeken voor de dag halen. Bedankt voor de tip 😉

Een week geen FaceBook, dat zou goed voor me zijn. Net als een week geen Twitter, Fok!, ElleGirl en alle andere overbodige sites waar ik iets teveel tijd aan besteed.

Weet je wat, ik ga de boel nu gewoon blokkeren, m’n schoolwerk is al lichtelijk naar de knoppen aan het gaan door mijn oh zo geweldige discipline :’).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *