Categorieën
Modepopje

Esprit couponing

Daar sta ik dan. De zweetdruppeltjes parelen nog net niet op mijn voorhoofd en ook zeker niet omdat ik zo’n warme trui aan heb. Integendeel – die warme trui probeer ik nu te bemachtigen. Nog even en ik begin spontaan nagels te bijten (zij het niet dat ik net een driedaags ritueel voor perfecte kerstnagels erop heb zitten. Oh en dat ik sowieso geen nagels bijt, bah). Zou ik het redden? Zou ik alles goed uitgerekend hebben?

Winterkleding update

Eerder die dag besloot ik redelijk spontaan dat ik van het geld dat ik verdiend had wat nieuwe kleren zou kopen. Immers, het is al zo’n twee jaar geleden sinds ik mijn winterkleding geüpdatet heb en eerlijk is eerlijk, het meeste stamt uit het jaar nul (oké, 2006, maar toch). Dat kon natuurlijk omdat ik zo’n enorme fashionista ben dat ik voorliep op de mode, maar zeven jaar is zelfs voor mij een beetje veel van het goede. Dat beetje extra zou ik dus goed besteden aan een kledingupdate. Een broek kon ik wel gebruiken. En een jurkje. Jurkjes kan ik altijd gebruiken.

Die ene warme trui

Maar mijn belangrijkste missie was toch echt een warme trui. Eigenlijk niet “een warme trui,” maar de Esprit-trui die ik twee maanden geleden al aan had gehad. Om een broek te passen trouwens, en om te voorkomen dat ik gehuld in niets meer dan die broek en mijn bh het pashokje uit zou lopen (want ja, mijn jurk kon ik moeilijk aanhouden). Afijn. Bleek die trui ineens heel leuk te staan (net als de broek). Zul je net zien dat ik uitgerekend die keer ging winkelen voor de leuk en niet omdat mijn portemonnee zo uitpuilde van het geld.

30%-stickertjes

Laat die warme trui nu ook nog eens afgeprijsd zijn. Ja, echt. Normaal gezien onmogelijk, laat staan dat ik had verwacht nog eens twee leuke dingen met zo’n fijn 30%-stickertje tegen te komen. In de paskamer deed ik the math, want ik had natuurlijk wel een budget. Een budget waarmee ik in een normale situatie net een broek, een trui en een babysok mee kan kopen. Maar dankzij mijn fantastische budget-shop skills en een vleugje Extreme Couponing zou ik zomaar naar huis gaan met vier dingen (maar zonder broek). Mits ik mijn huiswerk dus goed had gedaan.

Het moment

De spanning was om te snijden. De verkoopster deed rustig haar ding. Haalde langzaam de beveiliging eraf. Scande mijn klantenpas. En ik stond daar maar te wachten, op van de zenuwen. Want ja, straks gaf de kassa veel meer aan dan ik vooraf berekend had… Ik zag de getallen wel toen ze het rokje, de trui (score!), het jurkje en de riem scande. Maar ik had alleen het totaalbedrag onthouden, wat pas zou verschijnen op dat cruciale moment waarop het té gênant voor woorden zou zijn om te moeten stamelen dat ik toch niet alles neem want ja, dat kan ik niet betalen.

Esprit couponing

Was natuurlijk helemaal niet nodig. Ik was zelfs een paar cent minder kwijt dan ik berekend had en liep met een gevulde tas de Esprit uit. Esprit couponing: Extreme Couponing, maar dan anders (net als de foto’s trouwens. Je weet wel, selfies die nooit bedoeld waren voor het internet).

espritcouponing-001

espritcouponing-002

Nee, niet de weg kwijt, wel de cameralens

5 reacties op “Esprit couponing”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *