Categorieën
Englishness

The Girl Who Queued

thegirlwhoqueued-intro1

De Britten staan erom bekend gek te zijn op “queuen.” Ik sta erom bekend gek te zijn op alles dat Brits is. Dat bleek woensdag maar weer des te meer, want ik heb online gequeued met nog 25.000 medequeuers voor me. Dit deed ik natuurlijk niet zomaar.

Categorieën
Englishness

Top 5: Monty Python

Moe en vooral ontzettend voldaan plof ik thuis op de bank voor wat ontspanning. Maar misschien heb jij niet zo’n dag gehad en staar je nu met een chagrijnige blik naar je computer omdat Word dat ene belangrijke hoofdstuk van je scriptie deed verdwijnen of omdat het gewoon niet lukte. En dan heb je ook nog van die mensen die zeggen: “Always look on the bright side of life.” Dat is precies waar ik Monty Python door leerde kennen, en met deze vijf favoriete sketches wordt het leven zeker een stuk brighter.

Categorieën
Englishness

De eigenaardigheden van Londen

Iedere stad heeft zo zijn eigenaardigheden. Zo zouden de Britten stug, stijf en stram zijn, houden ze van queuen en is “sorry” het meestgebruikte woord uit hun vocabulaire. Ik, of beter gezegd, wij ontdekten juist heel andere peculiarities in deze wereldse stad.

Categorieën
Englishness Studie

Courtly love: De Middeleeuwse zwijmelroman

Een hoop mensen zijn nieuwsgierig naar wat ik nu allemaal leer bij mijn studie. Dit blok volg ik Chaucer & Chaucerians, over – drie keer raden – de werken van Geoffrey Chaucer. Uit de Middeleeuwen. Liefde ging er daar heel anders aan toe. Maak kennis met courtly love: de zwijmelroman uit die tijd.

Categorieën
Englishness

Tip: Invading Holland

Britten zijn rasechte theeleuten, hebben een posh accent, en queuen graag: ik ben gefascineerd door de Britse taal en cultuur. Maar wat vinden zij van ons kleine kikkerlandje en de Dutchies? Stu invaded Holland en heeft een blog vol humoristisch guides, en meer!