Categorieën
Columns

Een vakantie plannen

Een vakantie plannen

Dat deed ik de afgelopen weken. We zouden naar de VS gaan en een tiendaagse roadtrip langs de westkust maken (oké, ik geef toe dat ik mijn vriend dat liet plannen want hij weet de weg daar). Of zou het toch een betaalbaarder reisje met de auto naar het Schwarzwald in Duitsland worden? Dat zou ik dan wel even plannen.

Ik heb erop los gepland. Al jaren wil ik de vroegere woonplaats van mijn opa en oma weer eens opzoeken en slapen in het hotel waar mijn oma gewerkt heeft. Die plaatsen (een kwartier van elkaar gelegen) zouden de stops voor dag één worden. Slapen aan de Sorpesee is trouwens ook geen straf, zeker niet als je er toevallig bent wanneer ze daar een vuurwerkfestijn op het water houden. We zouden gewoon op dag één in mijn vriends Corvette stappen (met dak eraf, natuurlijk) en gaan met die banaan. Stukje autobahn hier, mooi binnendoor daar. En dat dan vijf dagen lang.

Bij opa en oma in Duitsland met Rico

Bij mijn opa en oma in Duitsland, jaren geleden

Köln

Vijf dagen die ik mocht vullen, waarvan dag één al vaststond. Op de zaterdag zouden we dan naar Köln rijden en daar vertoeven, want dat schijnt een leuke stad te zijn, ook al heb ik werkelijk geen idee waarom of wat ik daar kan doen, zoals ik dat bij Parijs, Barcelona en andere wereldsteden wel had en heb. Maar Köln stond hoe dan ook op de planning en zou leuk worden.

Nürburgring

Op zondagochtend zouden we vroeg uit de veren gaan voor één van de hoogtepunten. Tenminste, voor autoliefhebbers dan: een rondje met de Corvette op de Nürburgring. Voor diegene die het niet weten, dat is een circuit waar ik de eerste keer dat ik erop reed twaalf minuten over mijn rondje deed. Dat was met Gran Turismo trouwens, niet in het echt natuurlijk. En ik ben heus wel beter geworden ondertussen. En het was op de Nordschleife, die 20,8 kilometer lang is en slechts 73 bochten heeft (waarvan 33 links en 40 rechts). De Nordschleife, waar ik heel graag op wil rijden. Maar als bijrijder ben ik ook gelukkig, hoor.

Eindelijk naar het Schwarzwald

Later die middag zouden we dan (jawel) naar het Schwarzwald doorgaan. Ik bedoel, dat was het hele doel van onze vakantie. Op maandag stond een dagje kronkelweggetjes, mooie uitzichten en door naar de watervallen in Triberg, op aanraden van mijn opa. De laatste dag zouden we onze reis naar huis beginnen met een tussenstop in Trier, waar we ’s avonds na het eten dan echt zouden vertrekken.

Corvette of Cinquecento?

Dit was allemaal gebeurd als mijn vriend niet had gezegd dat we op deze manier alleen maar de autobahn zouden zien. Hoewel dat helemaal geen straf is in die auto, was het doel juist om het mooie van Duitsland te herontdekken. Dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat de Corvette nog niet zomerklaar is en we mogelijk met mijn Cinquecento moeten gaan. Voor de portemonnee geen straf, maar op de autobahn niet het meest spannende wagentje met zijn 39 pk’tjes.

Drie dagen later belde ik met mijn vriend

“Weet je, die tickets naar New York vallen best mee.” Tenminste, als je, zoals ik, op €200,- meer had gerekend. En voor we het wisten planden we aan de telefoon een vijfdaagse trip naar New York. Toen hij eenmaal thuis was, vroeg ik me toch weer af: waar haal ik al dat geld ook alweer vandaan? Want als ik daar ben, dan wil ik ook optimaal kunnen genieten en niet iedere cent om moeten draaien en op hotdogs moeten leven.

Geboekt, betaald, geregeld

Twee uur later ontvingen we een mailtje. De tickets waren geboekt en betaald. Het hotel was geboekt en betaald. Ik kreeg spontaan last van studieontwijkend gedrag en plande binnen een kwartier alle mogelijke dingen die ik heel graag zou doen in Londen.

Jawel. Londen! Wat een afsluiter van mijn studie. Dat mag ook wel als je Engels studeert en slechts één keer in je leven in de UK geweest bent (om je daar zeven jaar later bar weinig van te kunnen herinneren). Van de VS, naar Duitsland, naar New York en plotsklaps gewoon maar Londen boeken. Omdat plannen nooit gaat zoals gepland.

Één reactie op “Een vakantie plannen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *