Categorieën
Notities

Een stukje over ambitie

Laatst plaatste Anne Pleun van 24 Lentes een open brainstorm op haar blog, want wat is ambitie nu eigenlijk? “Ambitie is voor iedereen anders,” schreef ik. “Voor mij is het een passie met een doel, een passie waar je alleen al bij de gedachte eraan gelukkig wordt, en iets dat niet een gedachte blijft, maar waarvan je een werkelijkheid probeert te maken.” Hierover schreef ik een gastblog; een stukje over mijn ambitie.

Nooit te veel ambitie

De 25-jarige Anne Pleun barst van de ambitie, zoals ze op haar blog schrijft. Dat blijkt alleen al uit het feit dat ze zomaar even naar Berlijn verhuisd is met haar vriend omdat ze een baan aangeboden kreeg, maar ook op haar blog zie je haar ambitieuze karakter terug. Zo zette ze in oktober 2013 de Maand van de Jonge Vrouw op, en komt ze nu met een nieuwe blogserie: Mijn ambitie. Anne Pleun vindt namelijk dat we elkaar kunnen inspireren met onze verhalen. Omdat ik het initiatief ontzettend leuk vind en omdat ik ambitieus ben, reageerde ik gelijk op haar oproepje.

Gastartikel schrijven

Ze vroeg mij om een gastartikel te schrijven over Beauty Is Not a Number en dat deed ik dan ook. Vol enthousiasme begon ik en toen ik een eerste versie af had, liet ik het artikel even liggen zodat ik het later nog na kon kijken met een frisse blik. Uiteindelijk gebeurde dit pas op zondagavond – de avond waarop ik had beloofd het te sturen – want alles liep natuurlijk weer net even anders dan ik had gedacht. Nu was dat niet heel erg, want het artikel was in principe af. Tenminste, dat dacht ik.

Mijn stukje over ambitie

Binnen twee uur had ik namelijk een nieuw bestand geopend en schreef ik een geheel nieuw artikel. Een artikel dat ècht typisch mij is. Een artikel waar ik trots op ben. Een artikel dat ik graag met jullie deel en dat jullie hier kunnen lezen of door op de afbeelding hieronder te klikken.

Dankjewel Anne Pleun voor dit mooie plekje in deze bijzondere serie!

 

2 reacties op “Een stukje over ambitie”

Wat een geweldig blog,wat moet het voor jouw fijn zijn om ook eens als gast te mogen schrijven, en kijk eens wat een geweldige reacties dit met zich mee brengt,je bent en blijft een topper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *