Categorieën
Columns

Echte mannen dragen (geen) nagellak

Ik lees rustig de online Daily Mail en mijn oog valt op een wel heel opmerkelijke kop: “Real men DO wear nail polish: So should you send your other half for a pedicure?” Verbijsterd lees ik verder en probeer mijn vriend met rood gelakte teennagels voor te stellen. Nee. Nee. Nee. Dit hoort niet.

Dat ik hele nagellakrituelen heb, prima. Ik bedoel, ik ben een vrouw en nagels lakken is een vrouwending als je het mij vraagt. Maar ik zie het mijn vriend bijvoorbeeld echt niet doen. Nagels knippen vindt hij prima (gelukkig maar want ik zag ook een keer een man die duidelijk nog nooit een nagelschaartje in zijn handen – eh, nagels – had gehad en dat was vies), maar nagels vijlen? Nee, dat is al te veel van het goede. Trouwens, ik vijl de nagels van mijn tenen ook nooit, want dat kietelt.

Bron: Martin E.

Laagje na laagje

Volgens het Daily Mail artikel zou nagellak de finishing touch zijn na een pedicure. Ik moet bekennen dat ik mijn teennagels alleen lak als ik weet dat ze door de wijde wereld gezien worden. Mijn vriend loopt bijna nooit op slippers – dus waarom die moeite doen? Basecoat na kleurtje na topcoat. Dat allemaal om vervolgens sokken aan te doen en in sneakers of nette schoenen gestoken te worden; heb jij ooit een man gezien op pumps met een open neusje? Precies, dat bedoel ik. Ik begrijp het ‘echte-mannen-dragen-wel-nagellak’ verhaal absoluut niet.

Wat nog meer?

Straks lopen mannen niet alleen met een laagje doorzichtige nagellak op hun tenen, maar Barbieroze ofzo. Of misschien wel knalrood, zodat het matcht met de kleur van zijn auto. Laat dat maar over aan ons vrouwen (ik lak er met liefde op los). Maar… Wat als het een echte trend wordt? Nemen ze dan ook onze lipsticktrends over? Of kom ik morgen een man met nepwimpers tegen in de supermarkt?

Bron: timshef74

So should you…

Nee, hij zou er gek van worden. Al dat gefrummel, en dan ook nog eens een supervrouwelijke look eraan overhouden. Niets voor hem. En dat is gelukkig voor mij, want ik houd wel van een beetje mannelijkheid. Echte mannen dragen geen nagellak. Ik weet best dat Johnny Depp dat wel doet, maar zo hot heb ik hem toch nooit gevonden. Dus vooruit, een crèmepje zodat zijn gezicht en handen niet zo droog zijn, daar kan ik mee leven. Maar nagellak gaat me echt te ver. Ben ik toch even blij dat mijn vriend er net zo over denkt.

22 reacties op “Echte mannen dragen (geen) nagellak”

Ben toch echt een man, ook nog eens heteroseksueel en ja, ik vind het wel leuk om af en toe mijn nagels te lakken… Zegt natuurlijk helemaal niks over je mannelijkheid, wat een onzin. Sterker, je moet best ballen hebben om als man met gelakte nagels over straat te gaan… 😉

Ook ik ben gewoon een echte man en ik laat elke 4 weken mijn nagels doen in een nagelstudio,met als resultaat hele mooie handen met nagels.Bij mij wordt er een transparante matte lak op gedaan.Ik vind het juist belangrijk om er verzorgt uit te zien.

waarom niet. Iedereen gewoon in zijn waarde laten. Je mag anders weleens mijn nagels lakken. Mag je er ook wel een artikel over schrijven en mij interviewen erover. Eens kijken wat je dan allemaal mij opsmeert.

ik loop nu een week lang met zwart gelakte nagels in teenslippers op straat , ik vind het steeds leuker en mooier worden , ik ga ook is een andere kleur doen…
jammer dat ik geen fotos kan plaatsen

Ik heb heel het jaar door zwarte nagellak op mijn voeten, en soms zie je de mensen kijken, en daar heb ik dus lak aan. Gewoon doen als je daar zien in hebt.

Hans, ook ik ben gewoon een man maar ga elke 3 weken naar de nagelstudio, is gewoon lekker en heb ze ook wat langer en laat ze lakken. Zie ook vrouwen met afgekloven nagels die er ook niets aan doen.

wat is er op tegen als een man zijn nagels lakt
en wat als een man op sandeln met hak en een open neus loopt en zijn gelakte nagels laat zien zoals ik dagelijks doe ,? wanneer ben je trouwens een echte man ?

momenteel heb ik de nagels van mijn tenen nog zwart gelakt maar ik denk wel dat ik binnenkort naar bruin of donker rood ga misschien wel blauw of groen , ik loop daar mee gewoon op straat , iedereen mag dat zien want ik schaam me er niet voor

Nagellak is zeker ook voor mannen, want vrouwen willen ook in alles hetzelfde zijn/kunnen doen als mannen. Vrouwen/meisjes kunnen ongestraft motor-crossen of Formule-1 rijden in roze outfit, maar OWEE als een man zijn nagels lakt dan stoort een groot deel van de vrouwen zich daaraan omdat dat in hun ogen alleen voor vrouwen is. Wat hebben mannen nog dat alléén voor mannen is, ook de van oorsprong mannenmode (kleding/schoenen)wordt steeds meer afgepakt/gekopieerd in vrouwelijke vorm voor vrouwen.
Het wordt echt de hoogste tijd dat mannen dezelfde geaccepteerde rechten krijgen als vrouwen.

Het is gewoon fijn om als man ook mooie nagels te hebben, daarom ga ik ook regelmatig voor een behandeling naar een studio om mijn nagels te verstevigen en laat ik een blanke tint opbrengen zodat ze ook minder snel scheuren. Hoe meer mannen dit laten doen hoe normaler het wordt gevonden is mijn mening.

En vrouwen in driedelig pak met stropdas is wel normaal? Wat is het verschil?
Mannen met nagellak, jurken of rokken was 5000 jaar lang heel normaal. Pas sinds de industriële revolutie (pakweg 100 jaar geleden) is de scheiding tussen man en vrouw hierin steeds strikter geworden. En waarom?
Het wordt hoog tijd dat we de rollen en hokjes structuur weer eens gaan loslaten!

Ik ben biseksueel en draag paarse lak op mn teennagels en ik krijg er mooie voeten van!!.. Genieten is nog zacht uitgedrukt.. Gaat er nooit meer af… heerlijk om mezelf te verzorgen💋

Ik ben een man en lak mijn teennagels al een hele tijd. Mijn vrouw vind het erg cool dat ik dat doe. En zo gaan wij ook ergens op een terras zitten of shoppen, met beiden gelakte teennagels. Ik heb altijd zwarte nagellak, maar de ene keer is het glans, dan weer mat of metallic. En al die tijd dat ik dat al doe heb ik nog geen negatieve reactie gehad. Dus mannen zou je ook aan de nagellak willen…..gewoon doen.

toevallig kreeg ik vorige week voor het eerst van een man een zeer negatieve reactie want die vond dat ik met gelakte nagels niet bij mijn klanten kon komen , en verder krijg ik vooral van vrouwen alleen maar leuke reacties . ik heb als mijn nagels rood gelakt en de meeste vrouwen vinden het leuk , en sommige zeggen er iets van dat ze het leuk vinden , maar overwegend positief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *