Categorieën
Columns

Dingen die ik echt niet doe

Er zijn van die dingen die je gewoon niet doet. Neuspeuteren, bijvoorbeeld, omdat het vies is. Je hebt ook dingen waarvan je zegt dat je ze niet doet, want het is toch wel gênant, raar of welk excuus je dan ook hebt. Maar ondertussen…

Dingen die ik zeg nooit te doen

  • Muziek luisteren met een koptelefoon op en keihard meezingen terwijl ik mezelf niet hoor.
  • Mezelf om die reden de beste zangeres ter wereld vinden.
  • Af en toe een aflevering kijken van Echte Meisjes en meer programma’s uit dat repertoire.
  • Nagellakloos door het leven. Als je me niet meer herkent, dan weet je dat dat het is. Tsja, mijn nagels worden het hele jaar door genoeg gemarteld. Een weekje rust (oké, drie dagen) moet kunnen.
  • Van roze houden. Het is ècht niet mijn lievelingskleur, maar ondertussen is het hoesje van mijn telefoon roze, het zelfgehaakte hoesje ook en welke kleur trek ik uit kledingrekken in winkels? Dat is nog maar het begin.
  • Romantisch zijn. Voor mij geen rozenblaadjes en meer van dat zoetsappige gedoe, en een kwijlromcom zet ik negen van de tien keer af. Maar ondertussen vind ik een diner bij kaarslicht heel leuk en stiekem droom ik ook wel eens van een trouwjurk (en ook al is dat nog lang niet in zicht, ik kan me er uren mee vermaken).
  • Te hard rijden. Een boete vind ik doodzonde (hoe veel andere, leuke dingen ik met dat geld kan doen), maar ik mag best een beetje vlot inhalen, toch?
  • Huilen bij tv-series. Natuurlijk doe ik zoiets niet, maar waarom heb ik dan iedere Masterchef Australia-aflevering wéér een brok in mijn keel?
  • Niet opruimen. Hoe fijn is het om in een schoon en opgeruimd huis te wonen? Heel fijn, als je het mij vraagt. Daarom ben ik absolúút geen rommelkont, ruim ik alles gelijk op, is het nooit de dag erna weer een rommeltje en heb ik mijn administratie natuurlijk geordend op categorie, om vervolgens alles nog eens op alfabet te organiseren. In mijn dromen, in ieder geval.
  • Mij niet aan mijn planningen houden. Ik vind mezelf echt een topplanner en heb voor talloze dingen een planning. Blogjes, mijn studie, wat ik op een dag moet doen. Die planning is er niet voor niets dus het is vanzelfsprekend dat ik nog nooit geschoven heb. Dit vrij geplande weekend zat ik dus zeker niet op zaterdagnacht nog te werken aan een hels essay. Zo was het ook zeker de bedoeling dat dit blogje vandaag online kwam…

Welke dingen zeg jij ècht niet te doen, maar doe je stiekem toch als er even niet gekeken wordt?

5 reacties op “Dingen die ik echt niet doe”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *