Categorieën
Modepopje

De wereld in HD

Ik zette mijn kersverse bril op mijn neus en algauw viel ik van de ene in de andere verbazing. Waren mijn ogen zó slecht geworden? Ineens kon ik kentekens en verkeersborden lezen, en ondertiteling op tv blijkt dus ook geen rare waas te zijn, maar duidelijke tekst. Alsof de wereld ineens in HD is.

Sinds een aantal jaren heb ik een bril en sindsdien ben ik een echt brillenmens. Ik kijk er altijd naar uit om een nieuw juweeltje voor op mijn neus uit te zoeken. Maar ik ga er ook standaard vanuit dat ik altijd goed zie door mijn bril. Zat ik er toch even goed naast.

Schele kip

Na drie oogontstekingen had ik nog steeds branderige ogen en hoofdpijn. Toch maar weer naar de dokter. Ik rekende er eigenlijk op dat hij één of ander smeerseltje mee zou geven en dat het dan wel opgelost zou zijn. Maar nee, hij liet me een leestest doen. “Ehh, T, iets, iets, een O of een C, iets.” Zo moet het dus niet, en dus moest ik maar eens terug naar de opticien. En jawel, beide ogen zijn flink achteruit gegaan. Daarom zie ik de ondertiteling op televisie dus niet als ik aan de eettafel zit. Of de PowerPoints tijdens college.

Afscheid

Gisteren kon ik dan eindelijk mijn nieuwe bril ophalen. Eigenlijk wilde ik nog helemaal geen afscheid nemen van mijn oude bril. Drie jaar geleden kwam ik ‘m tegen en twee jaar geleden mocht ik eindelijk een nieuw montuur van de verzekering. Ik wist niet hoe snel ik ‘m moest halen en sindsdien zijn we onafscheidelijk.

De wereld in HD

De ondertiteling op tv, de klok in huis, noem het maar op. Alles is haarscherp en wauw, dat vind ik wel wat! Het afscheid van mijn Vogue viel me niet zo zwaar en mijn nieuwe Ray-Ban is haast liefde op het eerste gezicht. Ik zie scherp, het montuur lijkt gemaakt voor mij en hij zit lekker. Wat wil ik nog meer?

Brillentrends

Een zwart montuur zou mij niet staan omdat ik zo verschrikkelijk bleek ben, en een groot montuur is niets voor mijn smalle hoofd. En toch is dat precies wat op mijn neus staat. Brillen mogen namelijk weer gezien worden! Groot, prominent en vooral retro is de mode. Denk aan de brillen die je ouders 25 jaar geleden droegen en je zit sowieso goed.

Brillenliefde

“Waarom neem je geen lenzen?” Nou, omdat ze in mijn ogen zwemmen (ja echt), ik ze er niet uitkrijg (na een halfuur pielen hangt er per ongeluk eentje aan mijn vinger) en ik het gewoon een ramp vond. Een brillenmens, dus. Brillen zijn een sieraad in het gezicht, je wordt niet wakker met ogen die als de Sahara aanvoelen als je per ongeluk op de bank in slaap valt, en je hebt geen in/uitdoen rituelen. Goed, dat beslaan als je in de winter je warme huis binnenkomt is niet ideaal en dat je geen snars ziet als je zwemt is ook niet geweldig, maar dat neem ik dan maar voor lief. Ik kan tenminste geen dure lenzen kwijtraken in het water.

Happy camper

Ik ga dus trouw – keer op keer – voor een nieuw montuur. Ik ben dan geen modepopje wat betreft kleding, maar stiekem wel als het op brillen aankomt. Daarom prijkt er één keer in de zo veel jaar een nieuw paar modieuze glazen op mijn neus. Hoera!

5 reacties op “De wereld in HD”

mooi! ik heb pas ook een nieuwe bril gekocht (voor naast mijn lenzen, dat wel. want ja, lenzen zijn soms echt vreselijk vervelend) die totáál niet aan mijn “eisen” voldoet haha. en waar ik uiteindelijk wel heel erg blij mee ben. (duurde het bij jou ook zo lang, voor dat je een mooie had gevonden? ik ben zó vaak terug geweest haha)

Thanks!

Het duurde niet lang. Ik kwam binnen, liep naar het rek toe, pakte deze bril eruit, probeerde er nog een paar en koos uiteindelijk toch deze. Mijn tante is toevallig mijn opticien en ze zei dat ze precies dezelfde in gedachten had, haha (zei ze pas toen ik ‘m al uitgekozen had).

Wat voor’n montuur heb je uiteindelijk uitgezocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *