Categorieën
Notities

De voorspelling die een beetje werkelijkheid werd

Mijn grootste hobby is bloggen en dat was elf jaar geleden niet anders. Ik “bouwde” website na website en ook al leken ze nergens op, mijn oudere nichtje zag blijkbaar potentie en schreef in mijn (jawel) gastenboek: “Nog even en je wordt ipv dolfijnentrainster, webhostess!!!” En misschien is die voorspelling, gezien ik geen dolfijnentrainster geworden ben, maar wel de EditUp-website from scratch gebouwd heb, dan toch een beetje werkelijkheid geworden.

Plaatjes selecteren

Toentertijd was ik heel trots op de websites die ik maakte, ook al was het tijdens het Kindertent/Kinderlines-tijdperk niet meer dan wat plaatjes (en wat voor plaatjes…) selecteren. Het werd pas echt serieus (vond ik zelf, tenminste) toen ik overstapte op web-log.nl (zie hier hoe professioneel ik was), waar je met hex-codes de kleuren van je website kon aanpassen en waar je (vergis je niet) je eigen plaatjes kon uploaden. Ik maakte zelfs mijn “eigen” beeldmateriaal, inclusief wallpapers die mijn bezoekers konden downloaden.

Hoogstens een enthousiasteling

Die dingen maken je natuurlijk nog geen webhostess – hoogstens een enthousiasteling. Bij “webhostess” denk ik aan iemand die de hele website kan beheren en dat gaat verder dan blogs schrijven, plugins installeren en een drag-and-drop thema voor de layout. Dat gaat tot en met het kale bestand waarin de HTML en CSS worden geschreven om te vertellen hoe de website eruit komt te zien.

Nu dan echt zelfgebouwd

Na elf jaar vond ik het de hoogste tijd om dat zelf te leren, zodat ik niet alleen in de CSS kan prutsen met lettertypes, maar bovenal zodat ik zelf de website voor EditUp kon bouwen. From scratch – begonnen met een leeg bestand en iedere code handmatig geschreven. Ik presenteer dan ook met trots voor het eerst een website die ik echt helemaal zelf gebouwd heb – van <head> tot en met </body>. En wat ontdekte toen ik gisteren mijn eerste Kinderlines-site weer even bekeek? Dat mijn nichtje dit in 2003 al voorspeld had.

Zie hier: de website van EditUp! (binnenkort ook in Engels beschikbaar)

11 reacties op “De voorspelling die een beetje werkelijkheid werd”

Nu Laura ik vind het er allemaal fantastisch uit zien, en zelfs voor iemand als ik die dus absoluut niet met computers overweg kan zit er een goede logica in.
Met andere woorden ik snap hoe het werkt,en vind het knap dat je dit allemaal zelf heb gecreëerd.
Succes met alles wat je doet.

Wat goed dat je het zelf kan. Ik blijf nog steeds hopen dat die dag bij mij ook komt. Maar ben bang dat dat waarschijnlijk niet gaat gebeuren, heb ook een vriendje die webdesigner is. Dus als iets moet gebeuren gaat het veel sneller als hij het doet!

Ik heb je genomineerd voor de Blog Top Drie Tag: http://www.barbarakuiper.nl/blog/de-blog-top-drie-tag/. Ik zou het leuk vinden als je deze overneemt. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar jouw antwoorden!

Ziet er goed uit! Hij is ook lekker minimalistisch, daar hou ik wel van.

Als ik je een tip mag geven voor de eventuele toekomst in websites: als je meer ingewikkelde dingen wilt met je website, ga dan de taal Ruby leren. Daar kan je meer mee en uiteindelijk is het nog gemakkelijker werken ook! 😉

Succes met je website!

Hoi Eveline,

Dankjewel voor het compliment en voor de tip! Ik heb wel van Ruby gehoord, maar het leek me verstandiger om eerst met HTML en CSS te beginnen. Mij kennende wil ik me snel genoeg verder ontwikkelen, dus dan zal ik zeker naar Ruby kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *