Categorieën
Columns

De vermiste avocado

De vermiste avocado

Boodschappen doen is echt niet mijn hobby, dus ik maak altijd een lijstje (op mijn telefoon, het moet wel een beetje modern blijven) en race dan zo snel en tactisch mogelijk door de supermarkt met de zelfscanner terwijl ik alles afvink. Maar als ik eenmaal thuis ontdek dat die afgevinkte avocado nergens te bekennen is…

Dat had ik dus woensdag. Het was zo’n dag waarop ik om half zes opstond zodat alles dat ik moest doen erin zou passen, wat uiteraard net niet lukte. Ik ging dus pas om half zeven (’s avonds) boodschappen doen, moe en met een knorrende maag die tot zeker een uur of acht zou moeten wachten voor ik terug was en twee maaltijden in elkaar geflanst had. Ik had dus meer haast dan normaal (eten!) in de supermarkt, maar lette ook extra op dat ik zeker wist dat ik alles bij me had zodat ik niet terug zou hoeven.

De verbazing was groot toen ik thuiskwam en de boodschappen ging opruimen. Ik was ervan overtuigd dat ik een avocado had meegenomen. Ik controleerde mijn lijstje op mijn telefoon. Avocado: check. Ik wist ook 100% zeker dat ik bij de avocado’s had gestaan en snel de enige rijpe had gepakt, én dat ik ‘m in mijn tas had gedaan. Aangezien er al eerder een avocado spoorloos is verdwenen – vermoedelijk bij de kassa blijven liggen toen we onverwacht bij de gewone kassa moesten uitladen, afrekenen en weer inladen – keek ik nog een keertje of ‘ie echt in mijn tas zat voor ik naar de kassa ging. En als je het er niet uithaalt, kun je het ook niet per ongeluk ergens laten liggen, dus waar was dat ding nou gebleven?

Eigenlijk kon ik dus nóg een keer op de fiets springen, door de winkel sprinten en verdwaalde karretjes en krijsende kinderen ontwijken. Nog een keer een herscan (zul je altijd zien) en het hele riedeltje. Daar had ik mooi geen zin in, dus ik zou het wel zonder die avocado doen.

Gisteren was het weer zover (iedere dag eigenlijk): er moesten boodschappen gedaan worden. Dus ik liep de winkel in, ritste mijn tas open om mijn portemonnee bij de hand te houden zodat ik bij de kassa niet drie uur door de boodschappen hoefde te graven om af te kunnen rekenen en wat kom ik tegen?

De vermiste avocado. Die heeft dus al die tijd gewoon in mijn tas gezeten.

4 reacties op “De vermiste avocado”

Misschien een idee om een aparte boodschappentas te nemen ,dan kan je bij een vermissing de tas gewoon leeg schudden.
Scheeld een hoop gezoek en je maaltijd altijd kompleet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *