Categorieën
Kijkvoer

De ultieme bitchsituatie

Zet een stel vrouwen bij elkaar in een huis en voor je het weet, vliegen ze elkaar praktisch in de haren. Op de Nederlandse televisie levert dat goede cijfers op. Dat kan beter, moeten de makers van Echte Meisjes Op Zoek Naar Zichzelf hebben gedacht.

Waar de meeste vrouwelijke deelnemers achter de rug van anderen om praten en echt niet de liefste blijken te zijn, zo zijn de echte meisjes wel een beetje braaf. Als het weer tijd is voor het Karma klassement, moeten ze keer op keer even slikken. Ja, dan moet je bekend maken wie je een bitch vindt. Of wie nep is. Wie je als sterkste en zwakste schakel ziet. Dan ineens zijn het wel lieverdjes, zich zorgen makende over elkaars gevoelens.

Weten zij veel

Dan komt er, onvermijdelijk, de eliminatie. De meisjes hebben duidelijk niets geleerd van de vorige Karma klassementen, want de Ganesha’s stemmen massaal op Maria. Het arme schaap, want zij is tenminste niet zo ijdeltuit, maar gewoon lekker nuchter. De Shiva’s hebben het wel gehad Renée (en ik ook), dus moet zij maar weg. Weten zij veel.

Dat is karma

Niets is wat het lijkt in die rare klassementen (ik bedoel, dat je moet vertellen wie het meest nep is vind ik ook maar raar). Maria mag blijven en Renée ook. En ach, laat ze dan ook maar meteen besluiten wie er wèl weg moeten. Tranen en oh ik heb zo goed nagedacht monden uit in het besluit om Britt (wat?!) en Jenna weg te sturen. Nee, daar kan niemand bij met zijn hoofd. Achja, Jenna hoopte de vorige aflevering toch al dat er alleen maar fysieke opdrachten zouden komen want mentaal kon ze het niet meer aan…

Later, man

Britt staat een beetje verbaasd te glimlachen, laat een traantje en doet haar zegje over Maria. Ja, ze gunt het haar wel. Jenna is nu helemaal klaar met Renée en geeft Tessa de opdracht om haar af te maken. Zeg Jen, dit wordt wel een beetje scary hoor. Maar Tessa, ja, die doet dat wel even. Britt lijkt het wel prima te vinden. “Later, man,” roept ze nog naar Ad Visser, en dat was Britt tot zo ver.

Ultieme bitchsituatie

Goed, er zijn er twee minder. Maar of je daar nu zo blij mee moet zijn? De ultieme bitchsituatie is ontstaan: beide groepen waren unaniem erover uit wie weg zou moeten, en die heeft uiteindelijk alles besloten en een geliefd groepsgenootje weggestuurd. Volgende week verschijnen ze waarschijnlijk met kledingscheuren en de nodig cat fights op de buis. Sappige bitchsituaties voor ons. Goede kijkcijfers voor de Nederlandse televisie. En geloof het of niet, ik ga Britt missen.

Daniella is ‘daar’ nog maagd. Ja, dat zien we ook wel. Klik op de still als je lekker wilt lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *